Apuls – træningsudstyr👌🏻😊


Jeg har en travl hverdag og jonglerer et fuldtidsjob, træning til Triple Ironman, mit hus og min familie. Derfor optimerer jeg alt jeg kan og især på tiden. Apuls har er stort udvalg i udstyr til styrketræning og har hjulpet med er squatrack og vægtstang/skiver. Nu kan jeg træne lige når det passer, i trygge og hjemlige omgivelser. Det er lige noget for mig.

Apuls leverer den bedste service, kan kun anbefales.

Posted in Uncategorized | Leave a comment

Status PT!!

Så er der snart kun 1 måned til Triple Ironman… Det er satme gået hurtigt!! Det her år har været det vildeste ifht nyt job, huskøb og en masse udfordringer personligt. 

Jeg har hele tiden kæmpet med at sammenligne, ifht hvor jeg var sidste år. Dette har jeg heldigvis haft 2 fantastiske trænere til at hjælpe mig væk fra. M2Sportslab og især de gode snakke med Marie har været guld værd. Jeg er ikke i tvivl om, at de er en af grundene til, at jeg står som den bedste version af mig selv d. 26 juli kl. 7.00!

En uge efter Triple Ironman i 2018 startede jeg nyt job, som huslærer på Oure Efterskole. Det har betydet en ændret hverdag og meget mere arbejde end det foregående år. Jeg vil aldrig undvære mit job og den hverdag jeg har med de skønneste kollegaer og unge mennesker. Jeg tilpasser min træning og hverdag rundt om jobbet og det fungerer super godt. Arbejdet giver mig for det meste energi og motivation til træningen.

Selve træningen vil jeg ikke komme ind på, den tager jeg med mine trænere og dem der skal med som support til Triple Ironman. Det er altid nemt at sige, at jeg kunne have gjort det bedre. Jeg har valgt mottoet: Vær den bedste version af dig selv, hver dag, hver træning. hele tiden. Det har taget mig lang tid at tro på den tilgang og tro på mig selv, men det har helt klart gjort en forskel de sidste måneder. 

Jeg har sommerferie fra lørdag d. 29 juni kl. 15.30, så jeg har den bedste forberedelse op til starten går. Jeg har ekstra mulighed for hvile og den helt rigtige mad efter hver træning. Jeg glæder mig super meget og vil selvfølgelig opdatere alt jeg kan undervejs. 

Desuden er der nye store planer på vej til efteråret, glæd jer!!!

Posted in Uncategorized | Leave a comment

M2Sportslab

Samarbejdet med M2Sportslab er i fuld gang, jeg er helt tryg med dem som mine trænere og ved, at det her kan rykke mine grænser og mine evner. Jeg har store mål og med det kræves de bedste samarbejdspartnere, dem har jeg fundet!

Jeg er startede samarbejdet med at blive testet i alle 3 discipliner, hvilket altid er en anelse skræmmende:) Jeg har aldrig været helt vild med test, men denne gang havde jeg det anderledes. Det er helt sikkert både, fordi jeg følte mig mere tryg, og jeg var bedre informeret omkring testens indhold og formål.

Løbetesten foregik under kyndig vejledning af Morten, hvor jeg blev sat op med maske og sele, så der var det bare at give gas.

Kort fortalt er det først en submaksimaltest og derefter en maxtest.

 

 

 

 

Svømmetesten er en laktattest. Der svømmes 5×200 m.

 

 

 

 

 

 

 

 

Cykeltesten er en trappetest, hvor jeg fik målt mine laktattærskler, VO2max og meget mere.

Alle testene er uddybet på hjemmesiden, hvor I også kan finde kontaktoplysninger om M2Sportslab. Jeg kan kun anbefale at tjekke det ud.

 

 

Min erfaring med test har ikke været god, men tvivlen er kommet mig til gode, da jeg både før, under og efter testen er blevet vejledt og rådgivet utrolig grundigt. Det vigtigste for mig ved at have trænere er, at der er den rigtige kemi og samarbejdet fungerer. Alle mine træningspas er gennemtænkt og planlagt ud fra mine zoner, derudover rettes de til hver uge ifht hvordan træningen forløber. Jeg har løbende kontakt med M2Sportslab, de har ligeledes hjulpet mig med sæsonplanen.

Kort fortalt så er der sammenhæng med test og træning, plus den bedste vejledning. De bedste anbefalinger herfra!!

Posted in Uncategorized | Leave a comment

Status efter 12/24 timers træning

Jeg har bevidst ikke meldt mig til nogle stævner i år, da jeg ved hvor meget fokus det tager fra min træning. For mig er træningen det vigtigste, så jeg ved jeg står stærkest d. 27 juli kl. 7.

B4FF332C-69E2-46A6-A5F4-D7A9E702B030Alligevel havde jeg brug for at sætte 2 delmål i træningen. 12 timers løb og 24 timers cykling med kun 1 uges mellemrum. Tanken var, at jeg skulle se hvor jeg lå rent formmæssigt. Nu hvor begge arrangementer/træninger er overstået er jeg utrolig positiv. Jeg har hverken løbet eller cyklet så mange timer uden pause før, så det var ukendt land på mange måder. Der var det fysiske aspekt, det mentale og så alle de forudsete ting, der kunne opstå. At jeg så er temmelig træt nu har jeg accepteret. 

Jeg var nervøs til begge træninger, da jeg havde slået det op og ubevidst var der de forventninger, de forventninger jeg de sidste mange år har kæmpet med og tabt til. Jeg har sammen med min coach, Laila fra Coaching.nu arbejdet med at glemme de forventninger og have fokus på mig selv. Uden at tvivle, kan jeg fortælle at det lykkedes! Jeg er blevet så meget stærkere på det område og det kan jeg takke Laila for, de redskaber hun giver mig fungerer, uden tvivl! Det er helt fantastisk. 

996941DA-D524-4042-AD3D-8A03AD3F2094

Løbet startede lørdag kl. 10 og allerede der stod solen højt på himlen og der var ingen vind eller skygge på den 1,2 km lange rute. Jeg var klar over, at jeg skulle drikke endnu mere end planlagt og få nok energi undervejs. Jeg havde nu troet jeg havde lært det, men startede alligevel for hårdt ud. Tempoet var fint, hvis det var 5 timers løb, men 12 timer holdt det ikke. Så ændrede strategi undervejs og det handlede om at holde benene i gang. Lang historie kort, det lykkedes at holde fokus og ikke stoppe/give op mentalt. Musklerne var ømme og jeg valgte at gå hurtig i stedet for løb, da jeg ikke ville fremprovokere en skade og det vigtigste var at være igang. Da jeg efter 12 timer og 84 km sluttede, var jeg træt og øm i muskler og fødder, men utrolig glad og stolt af mig selv. 

Dagene efter var jeg træt, men ingen skader eller gener i kroppen. Var forbi både Kiropraktorhuset/Carsten Schou og Anitas massage for at passe godt på kroppen. 

1 uge senere stod jeg igen klar til 24 timer på cykel, hvor nervøsiteten var større. Jeg havde været lidt træt og øm dagen før og tvivlede et kort øjeblik, men den tvivl forsvandt hurtig. Jeg holdt den watt/puls jeg havde planlagt og holdt kroppen igang hele tiden. Det blev til korte pauser og stor fokus på at indtage væske og mad. Det gik godt det meste af tiden, men farten forsvandt lidt om natten. Jeg fik også lige en lille lur på 500 meter ved 4 tiden, derefter vågnede jeg helt:) 

6629F209-4119-42A1-A422-C0BB9F7F8C7C

Jeg eksperimenterede med mere rigtig/fast mad, da gel ikke fungerer for mig mere. Så der blev spist frugt/grøntsagssmoothie(dem der er beregnet til babyer;)) Masser af bananer, ris med grønt/tofu, figenstænger, vandmelon, rawbite, kiks, juice, brød, chokolade, som selvfølgelig alt var plantebaseret/vegansk. Plus masser af væske(6 flasker vand og 8 flasker energi). 

De sidste 75 min var der fart på for at nå de 541,1 km. Det havde jeg brug for, da 540 er distancen til Triple Ironman. 

Jeg er så utrolig beæret over den opbakning og hjælp jeg har fået gennem de 2 arrangementer. Jeg følte, at hele Gudme var ude for at heppe og støtte op. Det giver mig en utrolig glæde, at vide folk bakker op og folk føler sig motiveret til at deltage. At jeg kan få andre til at komme igang med træning, at andre synes jeg er motiverende, det gør mig glad. 

Nu er der kun 50 dage til Triple Ironman, det er helt uvirkelig!! 

1B8D5DFE-5A7F-4FB2-8CAC-9A80C344D5A9

Posted in Uncategorized | Leave a comment

F6EF7C3B-25EE-4A79-8218-B33066C13477

 

 

Jeg er så heldig, at min kusine, Astrid har valgt at dele hendes tanker med mig og mine følgere. Astrid har altid været mit store forbillede, da hun aldrig har givet op!  Den egenskab har ført hende langt og hun har opnået mere end de fleste drømmer om. Alligevel er hun en helt “almindelig” person, som udover at være professionel langrenløber, læser til læge og bruger tid med familien og altid er klar til at give en hjælpende hånd i hendes barndomsklub. Astrid er desuden ambassadør og forbillede for mange af de unge skiløbere i Norge.

God fornøjelse med læsningen☺️

Største sportslige opplevelse:

Vinne VM-gull stafett i 2015. Jeg hadde hatt et vanskelig år, helt fra vi ikke klarte å vinne stafetten i OL 2014. Mange hadde avskrevet meg da sesongen gikk i gang, men jeg kom meg i form etter jul og gikk inn i VM i Falun som outsider. Etter en sølvmedalje på 15km var jeg kvalifisert for stafettlaget og fikk være med og vise at bommen i OL var et engangstilfelle. Å vise at vi var det beste laget var som en drøm.


Hva motiverer meg:

Det som helt klart motiverer meg mest er å kunne trene på ting som gjør meg bedre. Å finne ny områder eller detaljer som jeg kan utvikle meg på og som potensielt kan gjøre meg til en bedre utøver. Jeg har vel alltid likt å ta tak i og trene på ting jeg ikke er så god på.
De menneskene som motiverer meg er de med en god historie, de menneskene som gjerne har funnet gode løsninger på vanskelige situasjoner og som har kommet styrket ut av dem. Det er ikke så viktig om det er mennesker som driver med idrett, men det er alltid mennesker som driver sitt prosjekt med respekt for andre mennesker, det vil si at de ikke tar valg som setter seg selv foran andre. Det er inspirerende å se at det går an å utvikle seg og få til ting uten å skulle være veldig egoistisk og selvsentrert.

Hva gjør at jeg fortsetter dag etter dag, selv om det noen ganger er hardt og tøft?

D16CE245-63DF-4038-891A-D5E81FBCC7A2

Jeg har vel alltid hatt en innstilling som gjør at jeg forventer at det skal være hardt, fordi det er derfor det ikke er så mange som orker eller klarer nå målene sine. Det er hardt fysisk, mest mentalt, men jeg vet at det som gir meg best selvfølelse er å ha gitt alt og gjort mitt beste. Det er verdt mer enn om jeg får gode resultater og målene mine. På et vis er prosessen og reisen frem mot målene viktigere enn selve målet, og det gjør at jeg gir 100% av meg selv hele veien. De dagene jeg er lei eller sliten minner jeg meg på det; at det viktigste er å kunne stå på start i konkurransen og vite at jeg har forberedt meg så godt jeg har kunnet. Den følelsen er viktigere enn å gå fort i konkurransen. Ofte gir likevel gode forberedelser gode resultater også.
De beste treningene er de som skjer ute i det fri, gjerne lange turer på ski eller med joggesko, og aller helst i fjellet. Jeg er veldig glad i å komme opp og kunne se utover urørt landskap. Det gir en følelse av å være liten i verden, men fortsatt fri og glad.

ED006C6D-49AE-4134-B162-DB3575433FBC
Mitt beste råd til de som drømmer stort er å starte med å finne ut hvor man står, hva som er utgangspunktet. Også definere hva som skal til for å tette gapet mellom nå-tilstand og der man må komme for å nå drømmene. Hvis man da er motivert til å gi alt for å gjøre jobben, nyte reisen og prosessen for å komme dit, da er plutselig drømmen et realistisk prosjekt som man skal kose seg med å nå! Drømmer motiverende hvis de ikke er for svevende. Har du tro på at du skal klare å nå dem er det bare å sette i gang.

Posted in Uncategorized | Leave a comment

Tilbageblik på 2017

Jeg har igen haft et lærerigt år, mange udfordringer og forandringer i livet. Jeg har altid haft svært ved at finde ro i mig selv, min hverdag, træning osv, men denne gang tror jeg, at jeg er ved at finde mig selv, hvilket er den fedeste følelse!!
Det hele skal ikke handle om træning, for selvom det er en stor del af mig, så er jeg andet end det.
Har i 2017 haft 3 forskellige boliger og er endt i Gudme, hvilket uden tvivl er den bedste beslutning, selvom den var svær. Her har jeg ro, opbakning og plads til at opnå mine træningsmål. Plus jeg har familie og venner tæt på, hvilket er vigtigere end jeg troede. Jeg er så heldig, at min kæreste er flyttet med og altid bakker mig op, så det er ubeskrivelig vigtig for mig.
Arbejdsmæssig havde jeg drømmejobbet i Jelling, men pga flytning til Gudme måtte jeg sige op, dette har været en svær beslutning, men er ved at acceptere den.
Jeg har derfor valgt, at jeg ikke har fuldtidsjob i en periode, men er vikar der hvor der er behov. Lige nu har jeg de timer jeg skal bruge, hvilket er en bekymring mindre. Udover vikartimer som pædagog og personlig træner i FitnessDk Svendborg, hjælper jeg min mor med hendes frugtavl og juletræer, så der er nok at se til.

F65DB292-5753-4A1E-9579-385224FF9495 9BB08DFF-10F0-4D95-809A-84666C7DCFF6

Rent træningsmæssigt opnåede jeg ikke mit mål til Ironman i København og jeg har været meget skuffet over dette. Det har været svært, at acceptere min manglende vilje på det afsluttende marathon og i de lange træninger. Dette har ikke før været et problem, derfor jeg valgte at det i 2018 ikke var Ironman og en bestemt tid der skulle være mit mål. Jeg kunne mærke der skulle ske noget andet, en helt anden udfordring. Dette har jeg fået med Triple Ironman og jeg ser SÅ MEGET frem til dette. Jeg ved det bliver vildt, det bliver træls, det bliver hårdt og det bliver ubeskrivelig. Ubeskrivelig på alle mulige måder.

256DD181-0513-4ED7-BB82-521FDA7CA775

Jeg er startet til coaching, ved Laila fra coaching.nu i starten af november og dette har haft stor betydning for både min træning og mig selv. Jeg har lært at være mere i nuet, ikke bekymre mig over ting, som jeg har besluttet eller ting der er sket. Det er ikke fordi det er nemt, men jeg bliver bedre og bedre. Det er pudsigt, for hver gang jeg kommer til coaching, tænker jeg, at det er da ikke nødvendig. Men går altid derfra med en ny åbenbaring:)

5C40AA87-F03B-4464-AAF0-84D564D6D783

Jeg har brugt en del tid på at søge sponsorer, især lokale sponsorer, da jeg ønsker at støtte de lokale og anbefale dem til andre. Dette er lykkedes og jeg har nu sponsorerne klar til 2018. Det betyder utrolig meget og med den støtte mine sponsorer giver, kan jeg fokusere endnu mere på træningen.

CACE2D34-7FDD-476F-8166-2ED56385485A

Jeg glæder mig rigtig meget til at få trænet en masse timer, det bliver ca minimum 20 timer uge fra 1/1. Jeg ved det lyder af meget, men i samarbejde med min coach, massør og kiropraktor vil de sørge for min krop kan holde til det og rådgive mig med deres ekspertise.

Vil slutte af med at takke for al jeres opbakning og støtte i 2017. Ser frem til et endnu vildere 2018.

EEB408EC-DE8B-449D-9520-B4CCF5BB4D9A

Posted in Uncategorized | Leave a comment

“Hvilken kasse passer JEG ind i?”

Hvorfor være ligesom de andre, hvorfor ikke være sig selv? Jeg har ubevidst, altid kæmpet med at passe ind, gøre som de andre og prøve at synes om det samme som andre. Jeg er blevet udfordret i mange situationer især i større forsamlinger og gør det stadig, men først nu har jeg egentlig indset, at det er okay at være mig! Det jeg gør og de valg jeg tager, dem gør jeg for mig selv! Ikke alle synes om det, men det betyder intet!

Jeg har siden jeg startede med triathlon været usikker på sporten, usikker på at blive sammenlignet med de andre til både træning og stævner. Der har altid været en lille tvivl om jeg egentlig syntes, at det var så sjovt som jeg sagde, om jeg bare gjorde det alle de andre gjorde. Tankerne er blevet slået hen og gemt væk, men de forsvandt aldrig.
I takt med resultaterne ikke har været der hvor jeg ønskede og mange har forventet, (på baggrund af mine ambitioner) så er tvivlen blevet større.
Jeg har dog aldrig givet op, aldrig overvejet at bare droppe triathlon, så kærligheden til sporten er der, den forsvinder ikke. Spændingen, glæden og de utrolig mange træningstimer giver mere end det kan beskrives. Triathlon er noget specielt, noget specielt fordi der er mange udfordringer og mulighederne er uendelige.

Hvorfor så Triple Ironman?
Jeg kunne mærke sidste år, at glæden til Ironman ikke rigtig var der. Både pga jeg aldrig har nailet det marathon og uden at det lyder forkert, så blev det lidt kedelig med distancen. Det er ikke fordi det var let, tværtimod! men det var bare ikke den rigtige følelse, der var i kroppen, og hovedet var ikke helt med.
Har siden min første Ironman i 2010 tænkt på Triple Ironman, men aldrig følt tiden var rigtig. Nu er tiden rigtig og derfor satser jeg i 2018. Jeg kan ikke forudse alt, men jeg kan forberede mig bedst mulig både fysisk og mentalt. Med min glæde for struktur, er der mulighed for, at alt bliver planlagt og tænkt igennem.

Coaching.nu
Laila Schmidt har jeg valgt at lave et samarbejde med, netop for at få hele “pakken” med. Laila er passioneret og engageret i sin coaching og hun stiller de rigtige spørgsmål! Jeg vil ikke få de bedste muligheder medmindre jeg finder ud af hvor jeg passer ind, hvorfor jeg ønsker at udfordre mig selv mere end andre, hvorfor jeg elsker at have mål som ikke de fleste har. Så den bedste lærdom er, at jeg skal acceptere at være “mig”!

Bare lidt tanker, dem er der mange af og vil gerne dele dem med mine følgere:)

Posted in Uncategorized | Leave a comment

Ironman Copenhagen 2018

IMG_0231

Så blev jeg Ironman for 7 gang og hvilken fest:)
Jeg har haft en del op- og nedture i forbindelse med træningen til Ironman. Det er ikke alle der har været klar over hvor presset jeg har været og hvor usikker jeg har været på at gennemføre. Uden opbakningen herhjemme og af familie, venner og sponsorer ville jeg ikke have stillet til start, men jeg kom afsted:)
Den korte historie er, at jeg har ikke fået løbet og cyklet lange ture nok, længere er den ikke og det kan jeg kun takke mig selv for. Det er selvfølgelig ikke i orden overfor sponsorer og jer der følger med, men jeg har bare ikke været i stand til at gøre det.
Men nu kommer der lidt info om mine oplevelser i København.
Dagene op til IM blev tilbragt hos familie i Brøndby og det fungerede perfekt. Eftersom jeg har kørt Ironman i København før kendte jeg nogenlunde ruterne og havde ikke behov for at se disse, der blev derfor slappet af og spist lækker vegansk mad, mens alt blev gennemgået ned til mindste detalje.
Søndag morgen stod jeg klar på Amager Strandpark og var nervøs, men mere rolig end jeg tidligere har været. Det var en god fornemmelse jeg havde da jeg stod på stranden blandt de andre blå badehætter, hvilket betød jeg skulle svømme under 1.11. Jeg fik varmen ved at tisse i våddragten mens jeg ventede, er blevet et fast ritual;)
Svømningen forløb fint og med rullende start var der ikke så mange mennesker i vandet, hvilket gav mig mulighed for at svømme uden slåskampe. Vandet var tilpas varmt og selvom der var søgræs, så var det ikke så slemt og så kun en brandmand.!!
Kommer op efter 1.11 og dette er jeg tilfreds med, skiftet forløber perfekt og ud på cyklen. Turen gennem København er altid svær synes jeg, da der er mange sving og jeg har ingen rytme, heldigvis bliver det meget bedre når vi rammer Strandvejen.
Jeg kører mit eget løb og prøver ikke at forcere for meget, hvilket egentlig lykkes meget godt. Har desværre 3 stop pga kæden sætter sig fast i forskifteren, hvilket giver en del irritation og dårlig rytme. Plus jeg stopper på Gels bakke for at få fyldt op med mine egen energi.
Det fedeste på turen er da vi får lov at køre på motorvejen ved Lyngby, super fedt at slippe for brostenene på Lyngby Hovedgade.
Kommer i mål på cyklen og ned i parkeringskælderen, hvor skiftet går hurtig og løbeskoene bliver bundet. Overvejede at tage tørre sokker på, godt jeg ikke gjorde det for da jeg kommer ud på løbet begynder det at regne.
Benene fungerer egentlig ok, jeg prøver at finde en god rytme uden at løbe for stærkt. Ikke fordi jeg løber hurtig, men ved af erfaring at jeg ofte løber over evne i starten.

IMG_0228
For at gøre en lang historie kort, så løber jeg ikke hurtig nok, der er bare ikke mere at give af. Ikke pga manglende energiindtag, men pga benene ikke ville mere. Jeg kommer dog igennem uden at gå helt ned og jeg nyder de fantastiske supportere der er mødt op for at støtte mig hele dagen. Jeg slukker mit ur efter 26 km da jeg hellere bare vil nyde resten af turen og løbe så meget jeg kan istedet for at være irriteret over det langsomme pace. Dette har jeg ikke fortrudt.
Alt i alt er jeg tilfreds, det var hvad jeg kunne på dagen og nød at være med og komme igennem. Jeg havde masser af energi og ingen problemer med maven, hovedpine eller de sædvanlige udfordringer. Dette ved jeg er pga min nye livsstil som veganer, så det er stor succes for mig endelig at have knækket koden på det område. Det der betød mest var at se min kæreste, familie, venner og specielt mine niecer, som jeg ikke vidste kom og heppede. Blev også overrasket ved starten af min bedste veninde, som igen var der hele dagen for mig.

IMG_0214

Her et par dage efter er kroppen klar igen og nye mål er ved at blive sat.
For det første vil jeg meldes til lodtrækningen om en billet til Norseman, en af de hårdeste og mest ekstreme Ironman i Norge. Hvis dette ikke lykkes i 2018, så stiller jeg til start ved Triple Ironman i Lensahn d. 27/7-2018.
Derudover kører jeg i juni Xtreme Melfar 24, hvilket er 24 timer på cyklen, som jeg ved bliver en stor oplevelse og udfordring.

IMG_0246

Jeg kan ikke takke jer nok for den støtte I giver og den forskel der gør for mig at have jer som følgere.

Jeg håber at I vil være med igen i 2018. Nye mål og drømme er klar til at blive indfriet.

Continue reading

Posted in Uncategorized | Leave a comment

Veganer, hvorfor?:)

IMG_0094

Veganer, triathlet og menneske.

Grunden til jeg har ændret min side til, AG triathlet og menneske, kommer af en god snak med min træner. En snak om hvem jeg er og hvad jeg gerne vil huskes for. Jeg er ikke kun triathlet, jeg er så meget mere og menneske er nok det mest beskrivende ord. Jeg har en hverdag med min kæreste i en lejlighed i Kolding, jeg har fuldtidsjob på en døgninstitution for unge, jeg har familie, venner og alt det som andre også har. Derudover har jeg en passion for Triathlon, træning og at opleve en masse gennem træning og konkurrencer.

IMG_0053

Men hvorfor veganer og hvorfor lige nu?
Mange har spurgt indtil mit valg om at blive veganer, hvilket jeg selvfølgelig gerne vil fortælle om. Jeg håber at mange andre vil overveje en mere plantebaseret kost, da den gevinst jeg har fået ved at spise plantebaseret har været overraskende god.
Igennem de sidste mange år, i hvert fald 12-15 år har jeg især haft problemer med hovedpine og maveproblemer. Mange undersøgelser og behandlinger har vist at dette er der ingen alvorlig grund til, hvilket jeg har brugt mange år på at finde ud af. Har heldigvis haft fantastisk opbakning fra familie, venner og behandlere, især Lonni fra Kiropraktisk Klinik i Vejen skal nævnes her. Behandlingen jeg får ved min kiropraktor løsner hovedpinen og gør den “forglemmelig” og kombineret med min nye livsstil, veganer er det nu endnu bedre.
Efter at have hørt et podcast om veganisme med Casper Bilton og Martin Melcher(min coach) besluttede jeg, at det måtte jeg prøve. Har prøvet alt andet, så at ændre min kost ville ikke betyde det store. Har allerede gennem de sidste 5 år levet glutenfri og laktosefri, da det i perioder har hjulpet på mine maveproblemer og hovedpine.
22 juni 2017 blev jeg veganer og har ikke faldet i, dette har ikke været og bliver ikke en mulighed. Det her er sådan jeg vil leve, savner intet. Ja, det er sværere at spise ude og der skal forberedes, men det er en lille ting for at slippe for problemer med mave og hoved!!
Jeg må da også indrømme at det er svært i perioder, kroppen skal vænne sig til en ny kost og jeg skal huske at få spist nok og det rigtige. Det er jo ikke kun sunde ting der er veganske, desværre;)

IMG_0009

Hvad spiser jeg?
Jeg spiser MEGET:)
Starter dagen med en skål havregryn med en masse toppings, for det meste frugt og nødder. Nogle gange bliver det en spinatsmoothie med hjemmelavet musly.
Afhængig af om jeg er på arbejde, har korte eller lange træninger er der mellemmåltid formiddag og eftermiddag.
Mellemmåltidet kan være glutenfri knækbrød eller spuashboller med bønnepostej og grønt til.
Frokost er oftest rester fra dagen før eller et større mellemmåltid.
Aftensmaden består af masser af grønt og kulhydrater, det kan være bønner i ovnen med stegt tofu i peanutbutter. Gryderetter uden kød. Pasta med grøntsager. Mulighederne er uendelige og jeg synes det er SÅ spændende at lave mad, hvilket jeg ikke altid har haft glæde ved.
Må dog indrømme at efter lange træninger er det rart med en nem løsning, derfor er store portioner gode, så der er til næste dag.

Veganer og proteiner
Jeg hører mange kommentarer fra uvidende om mangel på protein, calcium og meget andet. Jeg går ikke ind i den diskussion, for ofte er den umulig, men jeg er ikke i tvivl om at jeg får hvad jeg skal have. Jeg spiser mere varieret end tidligere og med kosttilskud fra Reconpharma og MitoActive er jeg godt dækket ind.
Proteiner findes i andet end kød, desværre en overraskelse for mange. Vi skal alle lære og jeg lærer en masse om mig selv og hvad den rette kost gør for mig.

Hvis der er nogen der er nysgerrige og har lyst til at vide mere og plantebaseret kost og samtidig træne meget, så er I velkommen til at skrive.

Jeg lover der kommer flere oplæg på siden om dette emne og andre af mine tossede ideer;)

#veganathlete #vegan #ironmancopenhagen2017 #Bliz #RawBite #32GiNordic #GripGrabSportsGloves #Swim-GearDK #kiropraktiskklinikvejen #HokaOneOne #Profil Optik VejenAnneFinnHeiredal #PLUSSOCK DK #alpedalens massage #MitoActive #Energy #AunsbjergKolding #ThoniMara #Sponsoreret #Ambassadør #RindomKostMotion #Reconpharma #byrindom #miiego #UrbangymKolding #ClinicalInnovation #Supersole #trainandsimple #TeamMiiego

 

Posted in Uncategorized | Leave a comment

Helt fra begyndelsen..

Jeg har aldrig synes det var sjovt at løbe, da jeg spillede fodbold var opvarmningen det værste. 3 runder om banen føltes som et marathon! Det har ændret sig..:)

Jeg er vokset op med sport og især fodbold og håndbold. Spillede selv begge dele og blev tvunget til at vælge for, så jeg havde mulighed for at bruge endnu mere tid på en sport. Valget faldt på fodbold og spillede det indtil 2006. Jeg nåede at spille i Elitedivisionen med OB og vinde pokalfinalen, hvilket var en stor oplevelse og ligeledes mange gode oplevelser i HOGG og Team Sydfyn, hvor jeg nærmest spillede med hele min familie! Mine mødre og min søster.  Total hyggelig:)

IMG_7838

Jeg nåede til et punkt hvor jeg havde brug for flere udfordringer og min grankusine introducerede mig for Triathlon i USA i 2007. Jeg blev interesseret i sporten med det samme! Startede på samme tidspunkt med adventurrrace med TeamFit4Run hvor jeg har haft de mest fantastiske oplevelser og holdkammerater.

IMG_7849

Efter min første ironman i 2010 har det været mit fokus og jeg er mange oplevelser rigere, både på godt og ondt. Uden tvivl er jeg blevet meget klogere på mig selv. Vil aldrig være foruden nogen af de oplevelser.

IMG_7850

2017 står på endnu mere træning, endnu mere Triathlon og selvfølgelig en ironman;)

Posted in Uncategorized | Leave a comment

Så er 2017 igang…

Hjemmesiden har været på pause lidt for længe nu, det dur ikke, da det er meningen jeg vil lade jer følgere være en del af min hverdag og de overvejelser jeg har som træningsglad triathlet.
Lige nu er træningen i fuld gang, med en tilvænning til mere træning og hårdere træningspas. Jeg har valgt at have en træner, Martin Melcher, så jeg kan fokusere fuldt ud på de enkelte træninger og følge planen i TrainingPeaks. Dette giver mig overskud og tid til at passe mit job, som er krævende og udfordrende og til tider mange timer. Derfor er der mulighed for jeg kan bytte på træningerne efter behov, dette giver mulighed for at gennemføre alle træningerne.
Det er dog ikke anderledes for mig end for andre, nogle træninger bliver ikke gennemført. Det kan være pga træthed, overarbejde eller bare minimalt overskud. Sammen med min træner har jeg prøvet at fokusere på de gode træningspas og den gode motivation, det er derfor det er vigtig for mig at have en træner som Martin. Martin er ærlig og motiverende og jeg stoler på hans evner og får svar på de spørgsmål jeg har.

IMG_7706

Jeg har haft mine udfordringer både med træning og personligt, men træningen giver mig glæde, overskud og lyst til at blive bedre. Men vigtigst for mig, hvilket jeg har lært det sidste år: Træning skal være sjovt, ikke altid, men det meste af tiden:)
I år handler det om 2 stævner: 1/2 Im i Herning og IM i København. Her vil jeg have en fest og håber at en masse af jer vil være med:)

 

Posted in Uncategorized | Leave a comment

Ærlighed, motivation og planlægning..!

Min bil er mit andet hjem de her måneder, den er for det meste pakket med cykel, svømmetaske, løbetøj, mad og alt muligt jeg måske skal bruge. Det er godt jeg flytter til Kolding 1/6, så kan jeg cykle til begge mine jobs og cykle til svømning, det bliver skønt!! Plus der er flere at træne med i Kolding, hvilket jeg har brug for, kan godt være lidt ensomt nogen gange.

Dette indlæg bliver lidt forskellige tanker jeg går med og vil gerne dele med jer, da jeg er sikker på, at jeg ikke er en eneste der har det sådan. God fornøjelse med læsningen:)

Mange siger at jeg virker så rolig og overskudsagtig! Men…
Jeg har også dårlige dage, dage hvor jeg ikke har lyst til noget, hvor jeg er klar til at give op og droppe træningen og kostplanen. Hvorfor? Fordi jeg er også bare er menneske, ligesom alle andre, ingen er perfekte. Hvad er perfekt egentlig også?:)

Jeg vil så gerne fremstå som en stærk person, som har kontrol og aldrig mister overblikket og motivationen, jeg er ked af at skuffe jer, det er jeg ikke altid..

Nice IM1

Jeg finder ro i min træning, finder ro i at presse mig selv og blive udfordret til at blive bedre. Det er derfor jeg fortsætter, derfor jeg står op kl. 5.45 for at træne, derfor jeg cykler Fyn tyndt, kæmper mig igennem svømmetræningen og løber rundt i Gudme og omegn næsten hver dag. Jeg elsker at træne, ikke altid når jeg er i gang, men følelsen bagefter er det hele værd. Det er fedt at inspirere andre, at være i god form, at have en pæn krop, at have overskud i hverdagen, at få den respekt fra andre, men alt i alt så gør jeg det for mig selv. Jeg træner fordi jeg vil opnå mine mål og drømme, selvom det kan virke urealistisk, at jeg skal til VM på Hawaii, så er det min drøm og ingen kan ændre på min tro om at det kan lykkes.

Mangler jeg noget i min hverdag?
Mange har en mening om min måde at leve på, både på godt og ondt. Jeg føler ikke jeg mangler noget i hverdagen, jeg går i seng kl. 22 stort set hver aften og står op kl. 6-7 tiden(også i weekenden) Jeg drikker aldrig alkohol eller går i byen, jeg spiser efter en kostplan(Tak Mia, SundFokus.dk, som kun gør min hverdag nemmere. Helt ærligt, så føler jeg ikke jeg mangler ikke noget. Jeg er blevet meget bedre til at planlægge mine måltider, forberedelse er nøgleordet og køleskabet er fuldt med plastikbøtter(Grethe glæder sig til jeg flytter;)) Plus min krop især min mave er meget gladere og træningen fuldføres med et større overskud.
Jeg deltager i de fødselsdage/fester eller andet jeg bliver inviteret til(medmindre der er stævne, arbejde eller en vigtig træning:)) Nogen gange har jeg en madpakke med, men det er kun fordi jeg ikke vil gå på kompromis, jeg ved hvad der fungerer, så hvorfor ikke bare gøre det rigtige? Jeg gør det for min egen skyld og er ligeglad med hvad andre tænker. Desværre er det bare ikke altid nemt at være ligeglad hvad andre tænker, jeg er heldigvis blevet bedre til det og det er noget jeg arbejder på, da det fylder meget at skulle leve op til andres forventninger(som jeg formentlig selv har skabt). Så nej, jeg mangler INTET, jeg har den bedste opbakning fra mine venner, familie og sponsorer. Jeg smiler hver dag når jeg står op, også kl. 5.45 for at træne! Jeg har det sgu godt:)

Træning og konkurrencer i april:
Jeg er så heldig at have 32Gi som sponsor og derfor har jeg fået startnummer til BT 1/2 marathon på søndag, det ser jeg meget frem til, især fordi at alle atleter fra 32Gi skal mødes bagefter. Det er altid fedt at møde andre atleter som har samme passion og elsker træning lige så meget som en selv.
Søndag d. 24 maj deltager jeg i Vejlefjord Triathlon, OL distance(1500-40-10). Jeg var den heldige vinder af at teste svømmeruten her først i april, håber det er varmere d. 24;)
Ellers så er april/maj med fokus på de lange cykelture og kombipas(cykling efterfulgt af løb), plus jeg er bagefter på svømningen og det skal snart hentes ind..

Rigtig god træning til alle jer der følger med og STORT TAK til alle der støtter mig, både sponsorer, familie, venner, følgere og andre:)

Sponsorer 2015 april

Posted in Uncategorized | Leave a comment

Sæson 2015 – Forventninger, mål og drømme:)

2015 er igang, jeg startede ud med at være syg, så det kan kun blive bedre;) Startede roligt med træning her i weekenden, da jeg ikke ser nogen grund til at overdrive efter en lidt for stresset jul og nytår med sygdom.

Jeg har store mål for 2015 efter et 2014 som ikke gik som planlagt! Jeg vil gøre mit til, at det her bliver MIT år, et år med masser af udfordringer i træningen og  i konkurrencerne. Jeg har andre muligheder når jeg bor her i Hamar(Norge), dem skal jeg være bedre til at udnytte. Her tænker jeg på naturen, skiture, nye træningskammerater og bakketræning.. PUHA!!:)

Jeg er jo min egen træner nu og med det er der mange udfordringer. Jeg skal stole på, at min måde at planlægge træning på er den rigtige. Dette er en stor udfordring, for som I nok kender lidt fra jer selv, så sammenligner man ofte sig selv med andre og det kan føre til usikkerhed. Jeg prøver at holde mig til den plan jeg har lagt og justerer lidt efterhånden. Jeg tager imod gode råd og lytter til min krop, på den måde håber jeg at kunne få en god sæson.

Nye sponsorer er altid fantastiske og jeg er så heldig at have fået min første økonomiske sponsor, Mailplatform. Jeg får mulighed for at investere i en racercykel samt råd til et ekstra stævne forhåbentlig. Fantastisk:)

De næste måneder skal gå med masser af træning på cyklen(indenfor), svømning, løb, langrenn og styrketræning. Jeg vil være stærkere end jeg før har været, både fysisk og psykisk. Alle midler tages i brug: TRX, Rip Trianer, Udos Olie, Purepharma vitaminer, foamruller, pilates, udstrækning og meget mere.

2015 kan bare komme an!!!!Sponsorer

Posted in Uncategorized | Leave a comment

32Gi

Jeg har haft problemer med at finde et energiprodukt, som både fungerer for min sarte krop og som smager godt..:)

Jeg fik muligheden for at prøve 32Gi da min sponsor Kvalitri skal være forhandler af det. Jeg havde læst om produktet og var meget positiv allerede inden start.

– Der benyttes de bedste og sundeste råvarer
– Produkterne stimulerer fedtforbrænding
– Der skal indtages mindre energi end ved andre produkter
– Produkterne giver et stabilt blodsukker og derved langvarig energi
– Produkterne er GMO fri og fordøjes 100 %
– Der er ingen gluten eller laktose i produkterne(pånær barerne)

Vil gennemgå de forskellige produkter, som jeg kommer til at bruge.

Low Gi Endurance Drink: Energidrik der har en varighed på 2 timer pr. dunk(750 ml med 50 gram energi) Den hjælper din krop med at udnytte din glukose optimalt. Jeg er især vild med hindbær og lime smagen, og der er ingen problemer med at få det drukket og det er vigtigt. Ligeledes har jeg heller ikke oplevet ubehag i maven efter 2 dunke.

Energy Chews: Dette er mit yndlingsprodukt! 4 chews svarer til 2 timers energi, dvs 1 hver halve time. De har konsistens som tørret frugt og smelter ikke selvom de ligger i lommen. De er super nemme at spise og smager virkelig lækkert. Jeg har brugt hindbær, orange og lime. Det var intet problem at tygge dem eller fordøje dem undervejs.

Endurance Chewable Tabs: Dette er ligesom en sammenpresset energitablet. Jeg  bruger  den som en ekstra energi hvis det er nødvendigt, den er nem at tygge og kan bruges uden vand. Er dog meget rart lige at få lidt vand bagefter.

Sport Gel: Den er virkelig smart, da den kan åbnes med en hånd og der er kun et stykke emballage der skal smides væk. Den smager rigtig godt, enten kaffe eller vanilje, og der er ingen ubehag når den skal synkes. Da den er lavet af naturlige råvarer er det ingen problemer for min mave at fordøje den og der er 22 gram kulhydrat i hver. Dette betyder, at der ikke skal indtages mere end 1 gel pr. 45 min. Det er et hit!

Trumag: Magnesium tabletter som styrker fedtforbrænding og styrker immunforsvaret. De skulle også formindske kramper og det kan jeg give dem ret i. Jeg havde ingen problemer med kramper under løbet på IM Nice. Jeg tog 2 tabletter i 7 dage og efterfølgende 1 tablet hver morgen for at få nok magnesium i kroppen og styrke den i de hårde træningsperioder. Jeg vil fortsætte med tabletterne når jeg starter træningen op igen.

Recover: Det er altid vigtigt at få noget indenbords efter lange træninger og der er recover perfekt. Jeg har kun brugt jordbær og når den er blandet med mælk(laktosefri mælk for mig), så er det ligesom en milkshake;) Det kan også anvendes som et ekstra måltid i løbet af dagen.

Indtagelse af 32Gi til IM Nice:
Efter at have læst om produkterne og de erfaringer andre havde gjort sig ifht mængder, så havde jeg følgende strategi:

Søndag kl. 04-05: 1/2 liter Low Gi Endurance med hindbærsmag.

Cykling6 timer: 2 flasker Low Gi Endurance med hindbærsmag, 8 chews, 2 gel og 5 Chewable Tabs. Jeg havde kun vand i min Torhans drikkedunk foran og fyldte den op 3 gange. Jeg tog salttabletter hver time. Jeg havde 1 flaske energi stående i special needs og resten i en X-lab taske på cyklen.

Jeg har sat mit garminur til at bippe hvert 15 min, så jeg drikker energi hvert 15 minut og spiser en chew hver halve time. Vand drikker jeg hele tiden:) Og sluttede af med de 2 gel med 45 min mellem hver. For første gang følte jeg mig frisk og velhydreret efter 180 km cykling!

På løbet var planen at spise 2 chews og drikke vand for at slutte af med cola. Den plan holdt ikke da jeg ikke kunne holde mit løbepace, derfor fik jeg ikke helt styr på energien og salt under løb. Saltmangel er formentlig grunden til jeg fik trykken for brystet og kvalme under løbet, så det skal jeg helt sikkert have styr på til næste konkurrence.

Men jeg er tilfreds med det nye energiprodukt 32Gi som kommer på markedet i Danmark til august. Jeg er stolt af at være sponsoret af 32Gi og hvis nogen har spørgsmål siger I bare til.

Posted in Uncategorized | Leave a comment

Ironman Nice 2014

DSC00570DSC00584 DSC00626 DSC006032 dage efter racet og jeg er forholdsvis ovenpå:) Ingen smerter i kroppen, bare den sædvanlige ømhed og træthed..

Optakten frem mod IM Nice har været alt andet end optimal, men det valgte jeg at glemme og bare fokusere på hvad jeg kunne gøre for at få det bedst mulige ud af det. Jeg havde haft overvejet, om det var dumt at stille op, men det var ikke en mulighed. Jeg skulle køre og kun udgå hvis noget gjorde ondt! Så det var planen..:)

Ankom allerede til Nice mandag aften, så der var masser af mulighed for at få styr på det hele. Jeg både svømmede, cyklede og løb, men kun kortere ture bare for at holde kroppen i gang. Vejret var perfekt med masser af sol, så afslapning var der også plads til. Især fredag og lørdag handler det om at hvile så meget som muligt. Ligeledes er det vigtigt at få den rigtige mad og masser af væske. Jeg havde stor fokus på at få det helt rigtige at spise, hvilket betød at der blev bagt glutenfri brød og kun spist mad, som vi selv havde forberedt. Det er så dumt ikke at have styr på maden den sidste uge, det kan være afgørende!

Søndag stod jeg op kl 3.45 for at spise 4 stykker glutenfri hvidt brød med Nutella, 32Gi energidrik og en banan. Gik derefter i seng og hvilede 15 min inden jeg tog et bad og fik racetøj på. Selvom det kun var blevet til 6 timers søvn følte jeg mig frisk og klar. Har været meget mere afslappet før racet denne gang og det har helt sikkert været en fordel.

Svøm: Starten gik kl 6.30 hvor alle atleter(ca. 2800) startede. Jeg havde egentlig håbet på at udgå slåskamp, men det lykkes slet ikke. Jeg havnede midt i den! Var lidt panisk, men der var ikke andet at gøre end bare slå igen og håbe på det bedste. Der var kun ca. 1000 meter ud af de 3800 jeg svømmede uden at skulle kæmpe med andre. Så svømmetiden på 1.15 var godkendt.

T1:Skiftet fra svøm til cykel gik super godt, af med våddragt på med solbriller, hjelm, nummer og sokker(Er så glad for mine Plussock Running Stimulation!)

Cykling: Jeg vidste fra start at det var en hård cykelrute, ca. 1800 højdemeter. Det blev ikke nemmere af, at jeg tabte min venstre kontaktlinse efter 30 km,  har -4! Så afstandsbedømmelsen var svær!) Det værste stykke var fra 50-70 km hvor det nærmest kun gik opad. Her var jeg meget opmærksom på, at jeg ikke skulle træde for mange watt! Ellers gik det lidt nedad og lidt opad hele vejen, og det var en super flot tur! De sidste 45 km, som nærmest kun var nedad og ligeud begyndte det at regne voldsomt og på nedkørslerne betød det, at det var umuligt at køre hurtigt. Jeg havde en hånd på bremsen hele vejen og så mange, som var styrtet, så var meget opmærksom på, at jeg skulle komme helskindet i mål. Da jeg endelig kom i mål følte jeg mig meget frisk og klar til at løbe, havde fået varmen efter den voldsomme regn og havde fået indtaget al den energi jeg skulle. Det er vist første gang;)

T2: Havde et fint skift, skulle bare have løbesko på og af med hjelmen og lige sætte en ny kontaktlinse i venstre øje:)

Løb: Følte mig virkelig klar til løbet og de første 10 km holdt jeg det aftalte pace, 5.20 ca. Kunne dog mærke, at min højre hofte og knæ begyndte at genere mig, hvilket er resultatet af manglede lange cykel- og løbeture. Jeg havde lovet mig selv, at jeg ikke ville ende med at få en overbelastningsskade, så skiftevis gik og løb de næste 10 km. Efter 20 km blev jeg lige pludselig meget dårlig.. Kvalme, ubehag og trykken for brystet. Kunne kun lige fremstamme til en tilskuer, at jeg ikke kunne få vejret, så han fik lagt mig ned og hældt vand på mig. Jeg opfattede ikke det vilde, men han sagde, at der lige kom en ambulance og hentede mig. Så vågnede jeg! Jeg manglede kun 22 km, og ville ikke udgå, så aftalte med lægen, at jeg kun lagde mig i ambulancen hvis jeg fik lov at fortsætte løbet bagefter. Nu kan jeg godt se det lyder dumt, men jeg var så tæt på mål..! Lægen tjekkede min puls, blodtryk og spurgte om alle mulige ting. Jeg bestod testen og fik lov til at fortsætte efter 15 min i ambulancen. Så har jeg også prøvet det;) De sidste 20 km gik lidt op og ned, ikke noget at prale med ifht fart..!

Det endte godt og jeg gennemførte min 5 IM! Denne gang var det en sejr over mig selv og et bevis på, at jeg har en vilje der er stor! Jeg har haft den bedste opbakning og støtte, uden jer havde det ikke været muligt! Hverken familie, venner, følgere på facebook eller mine fantastiske sponsorer!

3 gode ting: Jeg har endelig fundet noget energi der fungerer, 32Gi vil fra nu af være med på al min træning og konkurrencer! Jeg holdt min plan på cyklen! Jeg beviste at alt kan lade sig gøre, så længe man tror på det:)

Næste mål er stadig uvist… Rigtig god sommer til jer alle:)

Posted in Uncategorized | Leave a comment

Frygten for ikke at være god nok…

Det her er et indlæg, som jeg har tænkt på længe. Det er en masse tanker, som jeg har og bruger mange kræfter på hver eneste dag. Det er ikke noget, som jeg deler med så mange, men jeg tænker, at jeg ikke kan være den eneste der har det sådan her.

Jeg har altid været perfektionist, jeg vil gerne have der er styr på alt, ligefra mit arbejde, mit udseende, min træning, min hverdag og min fremtid. Det er ikke nemt at have styr på det hele, da jeg bare ikke selv kan styre det, desværre. Det er noget jeg arbejder med, altså at være lidt mere afslappet og lidt mere fleksibel omkring planlægningen af hverdagen.

Jeg har altid dyrket sport, mest fodbold, men også håndbold og volleyball, dvs. holdsport hvor jeg var afhængig af et hold til at samarbejde med. Det har resulteret i mange frustrationer, da jeg ikke altid har været tilfreds med min egen indsats eller mine holdkammeraters. Derfor valgte jeg at starte med at dyrke triathlon i 2008. Så var det i det mindste kun mine egne forventninger og indsats jeg skulle have styr på, og det var noget jeg kunne ændre på!

Det der altid har været og stadig er mit problem er, at jeg sammenligner mig selv med andre, så føler aldrig at jeg er god nok når jeg sammenligner mig med andre triathleter, da de altid løber hurtigere, svømmer hurtigere og cykler hurtigere:) Så løsningen for mig har været, altid at træne med dem som jeg kun kender rigtig godt, eller træne alene.. Problemet er bare, at det bliver man ikke bedre af!

Hvad er løsningen så?

Det arbejder jeg stadig på, men mine store krav til mig selv skal sænkes lidt. Plus jeg skal lade andre hjælpe mig med min træning i stedet for at tænke, at de synes jeg ikke er god nok.

 

Posted in Uncategorized | Leave a comment

Jabra høretelefoner

Jeg elsker at høre musik når jeg træner, om det er TRX, løb eller cykling. Derfor er Jabra sport helt perfekt. Jabra fås både med ledning (det bruger jeg) og trådløs, hvilket er smart, hvis man alligevel har sin smartphone med når man løber.

Fordele:

– robust

– vandtæt

– sidder super godt fast bag ørerne

– der er både en kort og en lang ledning med

– flere pasformer til ørerne

Jeg har tit fået ondt inde i ørerne af at bruge høretelefoner, men her har jeg fundet en pasform, som ikke generer.

Ulemper:

– lidt klodsede i designet

Klik her for at købe dem! (Husk brug koden: “vistøtterkristin” og få 5% rabat på alle varer, inklusiv dem på tilbud)

Tak til Kvalitri for endnu et super produkt:)

Rigtig god træning alle sammen:)

 

Posted in Uncategorized | Leave a comment

Plussock og Beet It:)

Så har jeg afprøvet de første produkter fra Kvalitri.dk

Plussock er bare en super god kompressionsstrømpe. Jeg har afprøvet alle produkterne og må sige, at jeg er virkelig imponeret! Jeg har ikke haft den store fidus til kompressionsprodukter, men jeg er overbevist nu. Det er noget som giver mig en bedre restitution, hvilket er altafgørende:)

Gode priser på Plussock:

Plussock herre: http://www.kvalitri.dk/alle-produkter/plussock-herre-high-compression-copy/
Plussock dame: http://www.kvalitri.dk/alle-produkter/plussock-dame-high-compression-2/

Plussock sleeve (unisex):http://www.kvalitri.dk/alle-produkter/plussock-compression-power-calf/

Den alm. kompressions strømpe med høj kompression, har jeg brugt til både cykling på hometrainer og til løb. Den giver en god støtte i akillessenen og opad læggen, som giver mindre ømme og trætte ben efter træningen. Pasformen i foden er god og ikke for stram. Der er ingen gener under foden eller ude ved tæerne. Den fås både med høj og medium kompression. Jeg har kun prøvet høj kompression, og det er ikke generende – heller ikke på turer over 1 time eller mere.

Vinter-kompressionsstrømpen har jeg brugt efter træning, den er dejlig varm at have på og giver en rar fornemmelse i benene.

Power calf er en super god måde at bruge kompression under triathlon. Den har stadig en god støtte omkring akillessenen og sidder rigtig rart under knæet. Den kan bruges under våddragt, så du ikke skal bøvle med at få kompressionsstrømper på efter svømningen.

De korte Simulationsokker er en god måde at få en kompression omkring akillessenen. Nogle gange er det bare rart at træne uden noget på læggen:) Under sokken er der en forfodspude og svangstøtte, hvilket giver en super god fornemmelse ved brug. Det er en sok som bare skal prøves:)

Se hvilke produkter de har her.

Beet It rødbede koncentrat er det nye sort;) Det skulle forbedre iltoptagelsen og din fysiske formåen. Det lyder vildt, men det har faktisk noget på sig. Jeg har brugt Beet It i 5 dage og kunne mærke forskellen, men det er ikke noget, jeg vil bruge i hverdagen. Jeg tror på, at der er størst effekt hvis Beet It indtages 5 dage op til en konkurrence og det er også min plan.

Se de gode tilbud på Beet it: http://www.kvalitri.dk/alle-produkter/beet-it/

Der er mange forskellige holdninger til Beet It, men tror det skal afprøves af jeres selv inden I udtaler jer. Smagen kan der ikke siges meget godt om, men det er det værd når det faktisk fungerer;)

Posted in Uncategorized | Leave a comment

Ny sponsor

KvalitriSynes tiden flyver afsted og der sker utrolig meget, både positive og udfordrende ting.

Jeg prøver at se det positive i det hele, da hverdagen så bliver meget sjovere:)

Anyway, jeg er så heldig, at Kvalitri.dk vil være min nye sponsor. Kvalitri er en nyopstartet trishop, som er startet af Jimmy Vejlemark. Jeg var til møde i går og det var bare en super oplevelse. Jimmy er ny indenfor triathlon, men han brænder for det og har vildt mange ideer. Det er super inspirerende at snakke om udstyr og triathlon med andre passionerede triathleter.

Samarbejdet tager udgangspunkt i Plussock kompression, som er et dansk firma, der laver super gode kompressionssokker, sleeves og sokker. Sokkerne er allerede afprøvet på en løbetur i morges og jeg glæder mig til at have dem på til interval i morgen. Læs mere om sokkerne her: http://plussock.com/

Jeg skal også teste forskellige produkter fra Kvalitri og har allerede fået Beet It rødbede shots med hjem. Jeg glæder mig til at se om virkningen er så stor som det siges.

Rigtig god weekend til alle jer:)

 

 

 

Posted in Uncategorized | Leave a comment

Så sker der noget…

Sæson 2013Nu har jeg fået arbejde!! Pr. 9 december er jeg ansat som handicaphjælper med 1-2 døgnvagter pr. uge. Det er nu dejligt at have et job, så jeg ved hvad min indkomst er og kender min hverdag fremover. Det vil helt sikkert betyde, at min træning vil være nemmere at planlægge og jeg vil få bedre mulighed for længere træningspas og flere træningspas både i hverdag og weekender.

Denne uge har været præget af oplæring på det nye job og let træning, da jeg har cykeltest på lørdag og skal være helt frisk. Det skal gerne give en indikation af hvor jeg ligger nu og hvordan min træning skal være hen over vinteren. Så lørdag bliver hård, men det er fedt at presse sig selv i de 20 min!!

Var på besøg hos Claus fra Future Danmark for nogle uger siden og fik snakket lidt om den kommende sæson, samt underskrevet kontrakt for de næste 2 år. Det er en fornøjelse at have dem med igen, da det er de bedste briller som sidder perfekt under alle forhold. Der er ligeledes hjelme på vej, så alt er klart til foråret og sommeren:)

Fik også hilst på alle hos GripGrab, som gav en lækker frokost og masser af gode historier. Det er en fornøjelse at møde skaberne bag de super gode produkter, som jeg bruger både sommer, vinter og til hverdag. Endnu en sæson med støtte fra GripGrab er sikret, perfekt:)

Sidste besøg på min sjællandstur foregik hos Rawbite, hvor Rolf fik fortalt om deres firma og deres visioner og planer for det kommende år. Rawbite er et lækkert produkt, som fungerer som mellemmåltid og på de længerer cykelture. Deres nye proteinbar er perfekt efter træning.

Husk Sportsgear udlover gavekort blandt alle følgerne på facebook, så like lige siden: https://www.facebook.com/KristinStengard

 

 

Posted in Uncategorized | Leave a comment

Fremtidstanker og efterårstræning

IMG_1412Efter en lang og hård sæson med masser af udfordringer, er det nu på tide at analysere lidt over hvad der skal ske i efteråret og næste år. Det er både træning, job og fremtiden der skal gennemtænkes.

Det er ikke fordi jeg er utilfreds med mit liv, slet ikke. Det er bare rart at tænke det hele igennem og se om der er noget der skal ændres…

1. Træning: Nye træningsformer henover efterår/vinter. Fokus på løb og få masser af kilometer i benene. Det er nu grundformen skal skabes! Håber jeg får min nye MTB i denne weekend, så skal der køres i skoven og bare give gas!

2. Job: Jeg har ikke haft fuldtidsjob de sidste 2 år, men det er jeg klar til igen, især fordi jeg har brug for at tjene lidt mere. Triathlon er som I alle ved en dyr sport;)

3. Coretræning: TRX er en fast del af min hverdag, tidligere styrketrænede jeg meget, men det gø mig for tung. Så nu er det kun TRX, som er stabilitetstræning, men også styrketræning for hele kroppen. Det er samtidig mere skånsomt for min krop og vil gøre mig stærkere i mave/ryg, hvilket er nødvendigt når jeg bliver træt i løbet af en Ironman.

4. Mental træning: Jeg har store problemer med den mentale del af denne sport. Jeg er så usikker på, at jeg er god nok, at det nogen gange bare er nemmere at give op. Jeg udgik i Haderslev 1/2 IM og er stadig i tvivl om det var fordi jeg havde ondt eller bare fordi jeg ikke troede på det.. Derfor var det vigtigt at vise jeg ikke er en der giver op, det viste jeg i Frankfurt efter den hårdeste dag ever!! Men jeg skal stadig være bedre til at bide smerten i mig og bare være god både til træning og under konkurrence.

5. Sponsorer: Jeg er i fuld gang med at få sponsorer for sæson 2014 på plads. Jeg har haft super mange gode sponsorer de sidste 2 år, men desværre er min tøjsponsor sprunget fra og arbejder på højtryk for at finde en ny. Jeg melder ud så snart jeg ved mere. Der skal selvfølgelig også lyde en stor tak til alle mine sponsorer, de er uundværlige!!!

6. Træningsmiljø: Jeg har tidligere været en del af OTK (Odense Triathlonklub) og der blev jeg nok lidt forvent. De havde masser af fællestræninger på alle niveauer og gode lærerige arrangementer. Det er noget jeg mangler her i Vejen, en træningsmakker eller flere, så vi kan hjælpe hinanden gennem de lange træninger henover vinteren. Det er svært for mig at træne med andre, da jeg ikke kan lide at tabe, men det er noget jeg skal arbejde med, da jeg kan blive endnu bedre hvis nogen presser mig under træning. Jeg håber der dukker nogen op:)

7: Drømmen: Den er stadig at kvalificere til VM på Hawaii. Det er den største udfordring og ved, at jeg skal præstere hvis jeg skal have en chance, men giver ikke op. Der er masser at arbejde med og i samarbejde med min træner, Morten Truelsen, så finder vi løsningen til den perfekte Ironman. Dagen hvor alt går godt:)

8: 2014: Lige nu er der planagt 2 ugers træningslejr på Club La Santa og Ironman Nice. Så må jeg se hvad der ellers skal ske…

Det var alt for denne gang. Rigtig god weekend og pas på jer selv:)

 

 

Posted in Uncategorized | Leave a comment

Off season og nye planer…!

Der er gået lidt over en uge siden jeg gennemførte Ironman Wales, og jeg er allerede tilmeldt en ny Ironman:) Det er desværre nødvendigt at tilmelde sig næsten 1 år før, da alle Ironman og triathlonstævner generelt bliver udsolgt alt for hurtigt. Det gør det svært at vælge og vrage mellem Ironman i 2014. Jeg har valgt det stævne, som vil passe ind i min og Lises hverdag, samt et stævne som vil være en god udfordring og en mulighed for at nå mit mål om en 1. plads. Valget faldt på Ironman Nice d. 29 juni 2014.

Sæsonen for 2014 er derfor i gang med at blive planlagt sammen med min træner, Morten Truelsen. Det er super spændende og dejligt, at der er masser af tid til at lære endnu mere og blive endnu bedre!

Løbetræning

Den mentale del er især et punkt, der skal arbejdes med. Jeg kæmper hele tiden for at være god og tro på at jeg kan. Jeg har lagt et stort pres på mig selv, og det er ikke altid en fordel! Jeg er til tider rigtig dårlig til at tro på, at jeg kan gennemføre det træningspas, som jeg er i gang med og finder på alle mulige dårlige grunde til, at det er okay, jeg ikke kan fuldføre træningen som planlagt. Jeg ender med at gennemføre de fleste gange, men de gange jeg ikke gennemfører, er det så svært at komme videre igen.

En anden ting, som jeg skal arbejde med, er at jeg træner meget alene, mest fordi jeg hader ikke at være god nok. Tanken om at tabe ansigt overfor andre og ikke være den bedste har altid været et ømt punkt. Dette bliver jeg nu konfronteret med, da jeg skal finde en svømmeklub at træne med 2 gange om ugen. Jeg ved, at jeg kan forbedre mit niveau ved at lære fra andre, så det må jeg prøve at arbejde med nu.

Jeg er samtidig i fuld gang med at lave nye aftaler med mine sponsorer, uden dem havde det hele nærmest været umuligt. Der er forhåbentlig flere og nye sponsorer på vej. Det er dyrt med stævner og rejser, så vil prøve at få nogle økonomiske sponsorer, men det er ikke nemt.

Rigtig god dag til jer alle sammen:)

Posted in Uncategorized | Leave a comment

Ironman Wales

Det hele startede 1 uge efter Ironman Frankfurt, hvor jeg efter samtale med min træner, Morten Truelsen, besluttede at sæsonen ikke skulle slutte endnu. Den eneste mulighed der var for at køre endnu en IM var i Wales, så den beslutning blev hurtig taget og rejsen bestilt. Da Lise allerede var startet håndboldsæsonen, var det endnu en udfordring, at skulle alene afsted. Jeg var så heldig at min træner også skulle køre derovre, så havde heldigvis lidt hjælp derovre, til alle mine dumme spørgsmål, og dem er der altså mange af;)

Support, er det Ronja?

Træningen frem mod IM Wales har været hård og jeg har konstant følt mig presset både fysisk og mentalt, for jeg var usikker på om jeg nu kunne blive helt klar, om jeg var god nok og alle de andre bekymringer…

Afrejse

Jeg rejste til Wales allerede onsdag morgen, meget tidligt, så jeg havde tid til at få cyklet på ruten og slappet lidt af.

Det viste sig, at jeg havde booket et B&B lige ved siden af skiftezonen, som også var expo og målområde, perfekt!! Onsdagen gik med at pakke cyklen ud og samle den, hvilket var en stor udfordring på det mikroværelse, jeg boede på, men det lykkedes. Jeg fik også løbet en kort tur på ruten – mange bakker og super flot område.

Torsdag var der planlagt cykeltur på ruten med Morten T. Han havde sin ven og hjælper Nikolaj med, som kørte efter os i bil og havde næsten styr på ruten;) Vi kørte kun forkert et par gange.. Første halvdel af turen var der masser af rullende bakker, og det gik aldrig lige ud, skønt! Efter 2,5 time kom cyklerne i bilen og 2. loop, som skulle køres 2 gange blev kørt i bil. Det blev hurtig klart, at der var mange bakker på den runde!!! Især det sidste stykke var 16% og var stejlt, også i bil…

Jeg var så heldig, at der var en dansker, Pia, som kørte i 18-24 agegroup, der boede på samme hotel som jeg. Hun var afsted med sin mor, og det var super hyggeligt, at de var der, så kunne vi svømme sammen og følges ad til de forskellige arrangementer i løbet af ugen. Tak til jer og tillykke med Hawaii-pladsen, så sejt!!!!!:)

Jeg springer lige til søndag morgen: Uret ringede kl. 3.55, så jeg kunne få spist morgenmad 3 timer før, det fungerer fint: 2 boller med syltetøj samt en banan og noget vand. Fik lige snakket med Lise og iklædt racetøj, masser af varmt tøj og regntøj. Jeg var klar over, at det blev en kold dag, så ville prøve at holde mig varm så længe som muligt. Det regnede hele natten, men da Pia og jeg gik over i skiftezonen omkring kl. 5.15 var regnen stoppet. Stemningen før start er altid nervøs og spændt, det kan ses på alle folk, det er en fed stemning, men også lidt ubehageligt, da ingen ved hvad dagen bringer.. Jeg havde mine bange aneser om, at det ville blive en lang og hård dag, jeg havde desværre ret..:/

Number 146

Jeg fik pumpet cyklen, sat mine cykelsko, energi og drikkedunk på og alt var klart. Pga. en utrolig lang vej til svømningne, skulle vi kl. 6.15 være klar iført våddragt og løbesko, så vi samlet kunne gå til svømmestarten. Det var ca. 9 grader varmt og det er ikke nemt at holde varmen, slet ikke når man er nervøs… Vores løbesko skulle hænges på et hegn lige ved svømmestarten, så vi kunne iføre os dem efter svømningen. Lige pludselig var tiden lidt presset, og Pia og jeg nåede kun lige at spurte ud i vandet og svømme få meter, inden vi skulle være klar på stranden. Lidt hektisk, men jeg følte mig klar. Sandet var dog så koldt og vi stod der 15 min, så mine fødder blev meget kolde.. Efter de havde sunget Wales nationalmelodi lød startskuddet og alle løb ud i vandet…

wales1 wales5 Svømmestart

Jeg er ikke den bedste svømmer, men havde håbet på, at jeg kunne komme lidt hurtigt ud på svømningen for at undgå slåskampene. Jeg syntes, det lykkedes, og efter 1 runde var der lige lidt løb på stranden. 33 minutter på de første 1900 meter er godt for mit vedkommende, og jeg overhalede en pro-dame, hvilket er stort for mig!!!:) Jeg var dog iskold og frøs helt vildt og det var bare svært at få varmen under svømningen, ikke engang at tisse i våddragten hjalp;)

Svømningen var overstået efter 1.08, hvilket er min hurtigste svømning ever!!! Og der var faktisk en del strøm og bølger, så god start tænkte jeg.. Hurtigt op ad vandet, brillerne op i panden og så af med øverste del af våddragten. Jeg fik hurtigt mine sko på og valgte at løbe i våddragt de 1,5 km gennem byen. Opbakningen var imponerende, der var tusindvis af mennesker hele vejen fra svømningen og op til cyklerne. Så vildt!!

wales

Mine fødder og hænder var super kolde og det var svært at få løse ærmer og handsker på. Jeg valgte også at tage sokker på, da jeg ikke var sikker på, at jeg kunne få varmen i fødderne uden sokker. Det var helt sikkert den rigtige beslutning, og skulle alligevel have haft sokker på under løbet, så nu var det klaret:)

Op på cyklen og i gang – igen med massiv support fra de mange tilskuere, vildt!! Den første del af cykelturen gik fint, bortset fra, at jeg tabte toppen til drikkedunken foran, ikke smart.. Men det skulle vise sig at være det mindste problem!! For efter 40 km, hørte jeg pludseligt at højt smæld.. Først tænker jeg punktering, men nej. En eger på forhjulet er sprunget, og jeg stopper med det samme, for at få den fjernet, så den ikke skal ødelægge mere. Hjulet er helt skævt og ikke rart at køre på. Jeg står i vejkanten og tuder, og kan slet ikke forestille mig, at jeg skal udgå. Det var ikke planen!!! Der går nok 5 min inden jeg kommer videre og prøver at finde ud af om der kan ske mere med hjulet, om det kan gå helt i stykker?? Jeg kører roligt videre for at finde nogen, som kan hjælpe. Men efter 20 km har jeg stadig ikke mødt nogen, så beslutter mig for bare at køre og håbe på det bedste. Det er dog meget roligt ned ad bakke, da jeg kun kunne se hvor skævt hjulet kørte, og jeg blev temmelig nervøs… Så endte med at blive en for lang tur med masser af vind, regn/hagl og bakker. Skønt!!!

Endelig i mål fra cyklingen, velvidende, at jeg ikke var i toppen af min aldersgruppe, og det gav ikke meget motivation til at løbe, desværre, for var egentlig godt nok løbende… I perioder;) Har dog efterfølgende fået at vide, at jeg lå nr. 4 efter de 180 km på cyklen. På løbet blev jeg dog overhalet og lå på en 7. plads i lang tid. Jeg havde ikke lyst til mere gel, så det blev, cola, banan og lidt kiks på løberuten, det fungerede faktisk.

Løberuten var også fuld af bakker, masser af mennesker og god support. Jeg havde det okay og tog 1 runde af gangen, 4 i alt. Men bakkerne var stejle, og jeg kunne ikke holde farten opad, så tabte for meget tid der:( Jeg var bare træt og bare ikke god nok på dagen, men jeg kom igennem endnu en IM. Jeg fik lidt ekstra energi, da jeg fik af vide af Morten, at jeg kunne hente en inden mål, så det gjorde jeg, og det gav lige lidt selvtillid her inden sæsonen slutter:)

Sluttede på en 6. plads og en tid på 12.50. Planen var 11.15, og det viste sig også at være vindertiden, men jeg var bare ikke god nok i søndags. Desværre… Men jeg er altså tilfreds, for det var virkelig en hård rute. Det er ikke for sjov, at Ironman Wales betegnes som den hårdeste Ironman, bortset fra Hawaii!!! Det kan helt klart anbefales med en tur til Wales, flot natur, søde mennesker og den vildeste rute! Jeg kommer tilbage:)

Tak til alle, som har støttet mig før, under og efter med både sponsorater, support og god energi. Det betyder alt. Jeg skal sætte nye mål og blive endnu bedre. Heldigvis er der god tid til næste IM og der er masser af tid til at få endnu mere god træning…:)

Finisher Wales

 

 

 

Posted in Uncategorized | Leave a comment

4000…!!!!!

Kalorier…

Jep, det er mit daglige energiindtag, hvis det skal være helt efter planen. Jeg havde da på fornemmelsen, at jeg skal spise en del, men 4000 er faktisk over dobbelt så meget, som de daglige anbefalinger er for kvinder.

Jeg fik en lang snak med min kostvejleder, og selvom jeg godt er klar over vigtigheden i at få nok kulhydrater, så får jeg det tydeligvis ikke.. DUMT!! Jeg er bare meget fokuseret på at spise sundt og ikke veje for meget, og for mig betyder det ikke så mange kulhydrater. Konklusionen blev, at jeg nok har en tendes til spiseforstyrrelse, så det er ekstra vigtigt, at jeg holder fokus.

Nu hænger der en kostplan på køleskabet, så jeg ved nogenlunde hvor meget der skal indtages ved hvert måltid. Det burde hjælpe.

Jeg har kun 3,5 uge til Ironman Wales og det er en kamp lige nu.. Jeg får trænet det jeg skal, men humøret er lidt for svingende og det går især ud over Lise. Stakkels hende:)

Men nu tager jeg mig sammen, så alle jer der følger mig og sponsorerne kan se at jeg holder fokus og ikke giver op!!:)

IMG_0695

Posted in Uncategorized | Leave a comment

Abecita Victory Sportstop

Min sponsor Lady Lingeri står i samarbejde med Abecita for at levere sportstoppe til mig. De har spurgt om jeg vil lave en anmeldelse af deres produkt.

Det er vigtigt for mig i min træning og til stævner, at jeg har det komfortabelt, og det har jeg i Abecitas sportstop Victory. Den sidder godt tæt omkring brystet, så alt sidder som det skal.

Den største fordel ved Abecita Victory Sportstop er, at den ingen store elastikkanter har, som ofte kan stramme og genere specielt når jeg har pulsmåler på. Den har heller ingen trælse syninger, som gnaver.

Den tørrer hurtigt, hvilket er specielt rart til triatlon, hvor man er i gang i mange timer, hvor man både svømmer, cykler og løber lige efter hinanden.

Victory findes i to forskellige farver og er vendbar. Den ene er “black/lime” mens den anden er “grey/cerise”.

Abecita Victory har en god holdbarhed taget forholdene i betragtning, da den bliver brugt og vasket rigtig meget.

Det er den bedste sportstop jeg har prøvet til dato og kan varmt anbefale den til alle med små og almindelig størrelse bryster.

Tag gerne forbi Lady Lingeri i Vejen  de har et stort udvalg inden for lingeri til alle størrelser og aldre, samt exceptionel vejledning og service.

Sponsor 004

Posted in Uncategorized | Leave a comment

Beretning fra Ironman Frankfurt

Før IM, min mor og jeg.Så er det 1 uge siden, at jeg løb over målstregen i Frankfurt Ironman. Dagen gik slet ikke som jeg havde troet og håbet, men jeg gennemførte!!:) Billedet er taget dagen før løbet, jeg er noget fraværende og fokuseret..

Dagene op til forløb fint, jeg var utrolig spændt og nervøs, især for, at jeg kunne holde planen, samt at udstyret fungerede. Jeg er stadig ikke vant til at køre med lukkede ringe, så er altid lidt usikker på det:/

Om lørdagen var der indtjekning af cykel, hjelm og løbeudstyr. Jeg fik en personlig hjælper, som svarede på spørgsmål, holdt min cykel og alt andet jeg havde brug for. Total god service, og dejligt med en, som kan guide en rundt i skiftezonen. Lise var også med derude og det var dejligt:) Jeg fik svømmet på ruten, dejlig varmt vand og det var lovligt at bruge våddragt. Jeg havde ellers fået en Aqua Sphere swimskin af Jan fra www.sports-gear.dk en af mine super sponsorer. Den var der heldigvis ikke brug for:) Resten af dagen gik med afslapning og indtagning af væske og mad.

Søndag morgen ringede uret tidligt, og selvom jeg slet ikke havde sovet så meget, så var jeg imponerende frisk. Masser af adrenalin giver energi:) Jeg fik spist min morgenmad og så gik Lise og jeg ned til bussen, som kørte os ud til svømmestarten. Masser af triathleter, som er spændte og nervøse, det er et smukt syn.. Jeg var i god tid, som viste sig at være en god ting, da jeg derfor nåede på toilettet uden at stå i kø:) En væsentlig ting, når der er alt for få toiletter til de 2500 triathleter. Jeg fik endda varmet op inden starten!!

Starten gik kl 6.45 for de pro og 400 heldige og hurtige age groupere. Lidt snyd at nogen starter før, da det giver en stor fordel at være færre personer på svømmeruten. Da starten gik for alle os andre 2400 kl 7.00 var det vildt!!! Det er første gang, at jeg prøver en massestart og som min træner havde sagt, så var det vildt. Jeg skulle holde mig til højre, men det var nemmere sagt end gjort og da jeg nåede første bøje var der slåskamp, som fortsatte hele vejen til vi skulle løbe op på stranden for at svømme ud på anden runde. Jeg kom i mål efter 1.13, som ikke var helt efter planen, men taget slåskampen i betragtning, er jeg ok tilfreds.

Skiftet til cykel gik super, ikke så meget spildtid, bare afsted!! Især fordi jeg både så og hørte mit heppekor, Lise, min mor og Grethe råbe: “HEJ HEJ”:)

De første 10 min. på cykelturen skulle foregå uden at ligge i bøjlen, og derefter bare køre på ca. 200 watt og så huske at drikke og spise. Det burde være nemt, men noget gik galt.. Jeg fik spist og drukket hvad jeg skulle, men alligevel blev jeg svimmel og utilpas efter 110 km. Jeg fik hilst på hepperne, som stod inde i byen og råbte alt hvad de kunne:) De sagde jeg smilede og så godt ud, men de vidste jo heller ikke, at jeg lige havde tisset i bukserne;) Som træneren havde sagt, der er jo ikke tid til at stoppe for det pjat.. Bare træls at mine sko stadig stinker..

Jeg havde et par uheld på cyklen i form af kæden, som faldt af 2 gange, ikke så sjovt på vej op ad en bakke, men det blev hurtig fixet. Vi kørte igennem et område med brosten, hvor jeg havde fået strenge ordrer på ikke at tabe min energi, det skete heller ikke, men tabte min dunk med pitstop og co2. Træls, men fik heldigvis ikke brug for det!! Jeg havde desuden et par gange hvor jeg var ved at miste kontrol over cyklen i skarpe sving og ned ad bakke.. Tilskuerne holdt lige vejret, da jeg kom cyklende med fuld fart, det gik heldigvis uden styrt:)

Skiftet fra cykel til løb gik knap så hurtigt, men kom da afsted.. Så var der kun marathon tilbage, nemt nok tænkte jeg, men noget var ikke som det skulle være. Jeg løb kun de første par km inden jeg kunne mærke ubehag i kroppen. Jeg var svimmel, havde kvalme og kunne slet ikke få fart i benene. Planen var at løbe 4.50 stort set hele vejen, men det gik hurtigt galt og jeg indså, at I dag handlede det bare om at komme i mål. Både Lise og min mor så mig på løbet og kunne se, at den var gal. Det eneste jeg havde sagt var: “Jeg giver ikke op”. Jeg var klar til at gå 35 km!! Jeg kølede mig med vand og is i hvert depot, spiste salt og drak cola, da gel ikke var mulige at få ned mere, men det hjalp ikke nok til at holde farten. Jeg kunne løbe i perioder, men meget af turen vaklede jeg rundt og havde det skidt. Jeg har efterfølgende set en video, som Lise har taget, jeg vakler fra side til side og er helt tom i blikket:/

Med stor hjælp fra Lises, min mors og Grethes opmuntring kom jeg i mål. Jeg husker det ikke vildt tydeligt og var nok stadig lidt fraværende da jeg kom over målstregen. Husker at ham der gav mig medaljen sagde: “Vi ses i København til Ironman om 5 uger”. NOT tænkte jeg bare.. Derefter blev jeg lagt på en båre og kørt i lægeteltet og fik drop, målt blodtryk og blev pakket ind i tæpper.

Sådan sluttede IM for mig i Frankfurt…

Men jeg giver ikke op, det viste jeg da jeg fik kæmpet mig over målstregen og med al den støtte jeg har hver eneste dag af min kæreste, min familie, mine sponsorer og alle andre, så har man altid lyst til mere:)

Især fordi jeg elsker at træne, at køre Ironman og bare presse mig selv!!!:) Så tirsdag er der ny raceplan og nye planer for de næste måneder..:)

 

 

 

Posted in Uncategorized | Leave a comment

Frankfurt Ironman…

Så er det ved at være nu. Vi kører i morgen tidlig og jeg er super nervøs og spændt…

I kan følge med her live: http://ironman-results.r.mikatiming.de/2013/frankfurt/ Linket virker først søndag fra kl. 7.00:)

God weekend:)

Posted in Uncategorized | Leave a comment

Endnu en ny sponsor :)

Lige lidt billeder fra mine nye sponsorer Lady lingeri og Abecita. Det er dejligt med støtte fra de lokale. Fedt at de har lyst til at hjælpe mig godt på vej mod mine mål og drømme.

Sponsor 004

Rita (tv) indehaver af Lady lingeri sponserer trusser og Christina (th) fra Abecita sponserer sportstoppe. (Foto: Søde Søren)

Sponsor 001

Foto: Søde Søren

Posted in Uncategorized | Leave a comment

Længe siden..:)

Tiden efter Haderslev har været hård. Motivationen var der, men var bekymret for, at jeg ikke havde fået trænet optimalt og hårdt nok. Med de mål jeg har sat mig i år, er der ingen tid at spilde i træningen:)

Jeg tog derfor en beslutning efter Haderslev, at der skulle ske noget nyt. Jeg har gennem Swim, Bike & Run Shop fået kontakt til Morten Truelsen, som er ejer af siden. Han er desuden Pro triathlet og træner. Jeg tog en snak med ham for at høre lidt om hans træningsfilosofi og hans måde at planlægge træningen på. Efter snakken var jeg overbevist om, at det rigtige var, at tage chancen og skifte træner 1 måned før årets vigtigste stævne, IM Frankfurt.

Indtil videre synes jeg det går godt, jeg får trænet en masse og det er bygget op på en anderledes måde. Jeg fortæller lidt mere om min træning når jeg kommer hjem efter Frankfurt. Indtil da kører jeg bare på.. Jeg får ligeledes en masse gode tips ang. konkurrencen, både med energiindtag, hjulvalg, tempo/pace og hvordan jeg skal forholde mig dagene op til konkurrencen. Glæder mig helt vildt til at køre IM og forhåbentlig køre et godt stævne med et godt resultat.

Jeg vil opdatere på facebooksiden: https://www.facebook.com/KristinStengard?ref=tn_tnmn

Følg med på www.ironman.com under live, Frankfurt og søg på mit navn.

 

Posted in Uncategorized | Leave a comment

Øv, øv og atter øv…

Overskriften siger alt. Haderslev IM blev ikke som forventet, desværre. Hvad der præcist gik galt er svært at sige, men noget gik galt…

Forberedelserne var gode, jeg var spændt og nervøs i dagene op til. Jeg havde ikke overvejet at jeg kunne udgå, det plejer ikke at være en mulighed. Jeg plejer at køre til jeg dør, men det dur ikke når jeg har Ironman om 6 uger.

Svømning 1900 meter: KOLDT!!! Det var okay når først man var i gang, men der var heller ingen følelse i kroppen efter de første 1000 meter, plus der var en stærk strøm og lidt bølger. Ikke en optimal først åbentvandssvømning…!!!

Cykling 90 km: Blæsende!! Det var en fin cykelrute, ikke så hurtig som lovet da det blæste 13 m/s, så ikke helt optimalt. Jeg holdt mig dog til planen og fik næsten indtaget al energi. Lidt svært at drikke når der er hård sidevind, man vælter næsten når man slipper styret! De første 45 km gik fint og blev kørt på 1.19, meget fint, men så fik jeg krampe i baglårene, ikke rart. Derfor var det ikke nemt at komme videre mentalt, jeg føte allerede der, at jeg var udgået. Håbløst!! Jeg kom hjem i en fin cykeltid på 2.39, hvilket jeg er meget tilfreds med.

Løb 5 km: Ikke godt. Jeg kunne ikke lade være med at prøve løbet, da der var så mange som heppede. Det var dog ikke helhjertet at jeg kom i gang med løbet og det gjorde ondt i benene, på den dårlige måde:( Stoppede efter 5 km og var skuffet!!

Tak til alle dem der var og heppede, mine sponsorer og min skønne kæreste og familie. I er der altid, også når det ikke går som planlagt. Skønt!!!:)

Nu er det bare med at komme i gang med masser af træning og fokus på restitution og kost de næste 6 uger. Jeg går all in!!! Frankfurt here I come!!!:)

 

Posted in Uncategorized | Leave a comment

O’symmetric og træning.

Så er der prøvekørt nye klinger på Argon 18. Det var ikke helt nemt at få sat på, men takker Bjarke fra High-end Bikes!!!:) Uden ham var det slet ikke gået, så han fortjener stor tak.

Jeg kører normalt med 52 eller 53 tænder på den yderste klinge, og 39 på den mindste. O’symmetric klingerne er med 54-42, så der er lidt forskel, men da jeg først kom i gang, kunne det slet ikke mærkes. Jeg havde nogle super intervaller og fik kørt mange watt, det brændte også i lårene til sidst, så det var super fed! Efterfølgende skulle der løbes. Solen varmede godt, det kunne mærkes, men 7,5 km med 4.50 min/km var hvad det kunne blive til. Sluttede af med 2,5 km afjog.

SUPER FED TRÆNING!! Det foregik i selskab med Carsten, så blev presset ekstra på cykelturen og Lise cyklede med os på løbeturen, så vi kunne få vand. Dejligt med hjælp og underholdning undervejs:)

O’symmetric ringene er købt hos www.sbrshop.dk de har masser af tilbehør til triathlon, og det er på lager, så modtages hurtigt efter bestilling. Det er rart!

Om 1 uge er der 1/2 IM i Haderslev, så skal jeg se hvor niveauet er. Jeg glæder mig rigtig meget er super spændt. Hvis nogen keder sig søndag d. 26 maj kl. 10, så kom til Haderslev og hep!!!:)

Posted in Uncategorized | Leave a comment

Casco Airo fra Swim Bike Run Shop.

Så er hjelmen afprøvet. Den er mega rar at have på og skal være min aerohjelm. Jeg bryder mig ikke om at være helt lukket inde, så det er en fin løsning. Det føles super lækkert med visiret og giver en aerofølelse. Den er virkelig værd at prøve.

IMG_2126

Hjelmen er klar til første konkurrence i år, 1/2 IM d. 26 maj i Haderslev. Snart er cyklen klar med O-Symmetric klinger http://sbrshop.dk/produkt-kategori/o%c2%b4symetric-klinger/ Bjarke fra www.he-bikes.dk hjælper mig med at gøre cyklen klar på lørdag og så skal jeg bare køre stærkt!!!:)

Posted in Uncategorized | Leave a comment

Træning uge 19

Planen var Harzen i 4 dage, men planer ændres og det var egentlig ok. Så længe jeg kan træne, gør det ikke noget, at det bare er i Danmark med regn og blæst:)

Cyklingen havde fokus, og fik kørt 2 lange ture på 4,5 time. Det var godt, at jeg havde min buddy Carsten med, så jeg ikke gik helt kold. Jeg har svært ved at få indtaget nok energi, og det kommer især til syne under de lange cykelture. Jeg har nu lavet en plan for energiindtag, så jeg ikke kommer til at gå sukkerkold igen.

Løbet har gået fint, det er ikke de længste ture, men der er ingen problemer med bækkenet, som har tendesn til at låse sig fast. Jeg går jævnligt til behandling hos http://www.vejenkiropraktor.dk/ for at få løsnet det op, det fungerer super godt.

Svømningen er på et stabilt og fornuftigt niveau, jeg fortsætter med 3 gange svøm om ugen og det gir pote. Det ved svømmetræningen er, at man presser sig selv, ellers er det fuldstændig lige meget hviljet program man svømmer!! Det skal være hårdt…! Pulsen skal op..

Et lille øv i sidste uge var, at på slutningen af den lange cykeltur lørdag, endte jeg med en ødelagt klinge. Aldrig set før, men det betyder, at der skal skiftes til nye klinger og nye udgifter. Heldigvis har http://sbrshop.dk/ dem på lager, så de er sendt og Bjarke fra www.he-bikes.dk hjælper med installation. Dejligt med sponsorer og samarbejdspartnere:)

 

Posted in Uncategorized | Leave a comment

Træning uge 18

Ugens træning har bydt på 1000 meter svømmetest, som jeg svømmede i våddragt. Jeg fik hjælp af Lise og Carsten, de heppede og tog tid undervejs. De var god motivation, så endte med at svømme på 15.52, jeg er tilfreds!!:)

Cyklingen er foregået i hård blæst, det værste ved vinden er, at man bliver helt vildt træt i hovedet! Det larmer utrolig meget og det er svært at holde koncentrationen. Ligeledes kan det være svært at holde enkeltstartscyklen på vejen, hvis du ligger i bøjlerne. Det er dog en del af det der skal trænes, så der er kørt næsten 9 timer på landevejene i denne uge.

Løbet er der jeg er mest bekymret, da jeg bliver ved med at døje med mit bækken og min hoftebøjer. Jeg har været ved kiropraktor for at få det løsnet op, og skal strække ud samt bruge trigger point foam roller hver dag..!! Så håper jeg, at jeg kan holde det væk. Har haft en lang/1,5 times løbetur i dag, og der gik det egentlig fint.

Jeg har ligeledes fået en ny samarbejdspartner i dag: Swim, Bike %Run Shop, som har givet en god pris på denne hjelm: http://sbrshop.dk/butik/casco-speedairo/  Den skal jeg køre med, og håber det vil fungere super:) Den er lidt speciel:) Samarbejdet vil blive udvidet efterhånden og jeg ser frem til dette.

Bjarke fra www.he-bikes.dk (en af de super gode sponsorer) har hjulpet mig med at få skiftet mine klinger ud med ovale klinger, det var en fornøjelse at køre med dem. Jeg ser frem til at køre ny 20 min. watt test for at se hvor meget bedre det egentlig kører!!

Rigtig god søndag aften, nyd det skønne vejr og nyd livet:)

Posted in Uncategorized | Leave a comment

PoolMate HR – anmeldelse af svømmeur.

Jeg har været så heldig, at min gode sponsor Sports-gear.dk har ladet mig prøve et helt nyt svømmeur på markedet. Det har en masse super gode features, som jeg har savnet under min svømmetræning, især når man træner alene. Det kan bruges som en svømmemakker, hvis du svømmer alene.

PoolMate HR

Mit første indtryk er, at det er et enkelt og pænt ur. Det kan bruges til hverdag og holder ca. strøm en uge.

Fordele:
-pulsmåling
-vibration ved interval. Fx. pr. 100 m.
– masser af analysemuligheder
– filer kan overføres til PC

Ulemper:
– lidt svær at finde rundt i indstillingerne

Overordnet et super ur, især hvis du gerne vil nørde lidt med dine intervaller. Der er masser af muligheder, det kræver bare, at man sætter sig lidt ind i programmet. Det er et stort plus, at du kan få målt din puls under svømning. Jeg kan sagtens anbefale uret, især fordi det også kan bruges til andre sportsgrene(dog ingen gps) og til hverdag.

Posted in Uncategorized | Leave a comment

Træning uge 15 + 16

Må lige starte med at undskylde det manglende indlæg i sidste uge.. Jeg har haft travlt med eksamen og kan fra i lørdags kalde mig “Personlig træner”. Jeg er super glad for at have færdiggjort uddannelsen, så nu skal der søges job og startes eget firma. Det bliver udfordrende og krævende, men det er hvad jeg brænder for, så motivationen er der.

Træningen er gået super godt, der har været masser af lange ture på cyklen og er kommet i gang med de lange løb. Det går den rigtige vej og der kommer mere mængde i træningen, så jeg bliver endnu mere udholdende og får overskud på de lange ture.

I denne uge har jeg rolige dage mandag og tirsdag. Onsdag står den på test på cyklen, jeg satser på forbedring!!:) De sidste 5 dage i ugen er der igen mængdetræning, så håber på endnu mere solskin!! Min træningsbuddy kommer hjem fra Malaga fredag, så vi skal have gang i de lange cykelture igen, det bliver dejligt med selskab.

Jeg har fået masser af pakker fra mine sponsorer denne uge, ikke dårligt;) Panacea har sendt Udos Olie, Sportspharma har sendt kompressionsbukser og kinesiotape, Bliz har sendt et par solbriller og så er der TRX fra Active Aid. Ligeledes ved jeg, at der er pakke på vej fra Sportsgear:):) Jeg er ubeskrivelig taknemlig for dem alle, det betyder rigtig meget i en presset hverdag, hvor der ikke er råd til det helt store..:)

I kan også lige tage et smut forbi min anden sponsor Team High End-Bikes, www.he-bikes.dk  Altid gode produkter og god service!!

 

 

Posted in Uncategorized | Leave a comment

Træning uge 14

Efter en hård træningsuge i uge 13 var der dømt restitution tirsdag og onsdag, det var tiltrængt:)

Torsdag fik jeg løbet et rigtig godt intervalpas, hvor der hverken var smerte eller problemer, så det var rart!! Er i perioder lidt bekymret over mit løb, men er sikker på, at det nok skal gå…:)

Fredag var det 3 timers cykling på hometrainer, det var en lidt kedelig omgang, men nu er det snart varmt nok til at cykle ude hver dag.

Lørdag havde jeg sidste undervisningsdag i Århus, så om 2 uger er det eksamen og så er jeg uddannet personlig træner og vil påbegynde mit eget firma. Glæder mig!!!:)

Søndag var det hygge med film og afslapning med Lise, og så skulle jeg køre kombipas. Først 2 timer på hometrainer, hvor jeg kørte 15 watt over planlagt i de 6×5 min´s intervaller. Det var godkendt!! Løbeturen efterfølgende gik også super godt.

De næste par dage skriver jeg eksamensopgave som skal forsvares d. 20 april kl. 8.30. Derudover skal jeg evaluere med min træner, Jacob Agger, så det bliver spændende at se, hvad den kommende plan siger??

God fornøjelse med træning alle sammen:)

 

Posted in Uncategorized | Leave a comment

Træningslejr uge 13:)

Så har jeg holdt årets første træningslejr… Det har været super at have fokus kun på træning, kost og restitution, men svært når man er hjemme, så er der altid nogle forstyrrelser..:)

Mandag: Styrketræning i 1 time inkl. core. 2.10 timers cykeltur i bakkerne omkring Kolding. Super tur i solskin:) Sidst på eftermidagen var det svømmetræning med Carsten, så der blev svømmet hurtigt:)

Tirsdag: Svømning kl. 6.30 med masser af fart. Lidt afslapning og eftermiddagen stod på løb og coretræning.

Onsdag: Startede igen ud med svømning 6.30, det blev en let omgang med udstrækning og sauna efterfølgende. Jeg skulle en tur til Sportspharma i Vejle for at få lavet såler til mine løbe- og cykelsko. Det skal blive spænden om det bliver bedre med mine skrøbelige knæ og hofter..!! Om eftermiddagen var det tid til kombipas på hometrainer og let løb efterfølgende. Det var et hårdt cykelpas, men en god løbetur.

Torsdag: Havde lovet at komme hjem til påskefrokost, så dagens cykeltur startede kl. 8.30 sammen med Carsten. Det endte med at blive en hårdt tur med masser af højdemeter og bakkespurter. Skønt at få kørt udenfor 2 gange på en uge efter en lang vinter på hometraineren:) Resten af dagen stod på påskehygge på fyn sammen med Lise, super skønt.

Fredag: Var på fyn og havde lidt coretræning, derudover hjalp jeg med at fylde en masse bøtter med træflis, det var tungt og hårdt!! Dejligt at bruge en hel dag med familie og venner, det er sjældent at jeg har tid til det.

Lørdag: Var kommet sent i seng da jeg var ude at besøge et vennepar, men det var det hyggeligt:) Var forbi min tøj og skosponsor SPORTEN Svendborg og få lidt forskelligt tøj, skønt!!
Eftermiddagen stod på en let løbetur og styrketræning, samt håndbold i tv og afslapning på sofaen:)

Søndag: Træningen startede igen tidligt, da eftermiddagen skulle tilbringes med Lises familie. Kombipas i 2,5 time inkl. 6×5 min på AT watt. Det var hårdt, men kunne køre flere watt end jeg plejer, så det var super positivt:) Eftermiddagen var super hyggelig med svigerfamilien og en skøn tur ved vandet, så dejligt:)

Mandag: Så var det cykletid igen, denne gang med Carsten og 3 andre gutter. Det var en super tur, men jeg måtte trække næsten hele vejen, så der var dømt trætte ben til sidst. Det var en god afslutning på en super træningslejr. Næste gang vil jeg dog gerne til et lidt varmere sted;)

Alt i alt har det været super uge, især cyklingen går rigtig godt. Jeg er lidt irriteret over mit løb, men jeg håber, at det lidt varmere vejr kan hjælpe lidt på det. Jeg har døjet med at mine muskler bliver kolde og så er det svært at løbe. Nu er foråret jo på vej, så jeg nyder det bare helt vildt:)

Nu står den på let træning de næste dage og så er jeg igang igen:)

 

Posted in Uncategorized | Leave a comment

Træning uge 11+12

Jeg har været lidt fraværende de sidste to uger, da jeg har ligget med influenza i næsten hele uge 11 og starten af uge 12. Det var en hård omgang og rigtig svært at komme i gang igen.. Det var som om kroppen slet ikke reagerede, den var nærmest slukket..:(

Nu har jeg haft et godt cykelpas og en lille løbetur og er klar til “træningslejr”. Jeg ville gerne have været sydpå, men pga. arbejde og det økonomiske aspekt er jeg nødt til at blive hjemme i skønne/kolde Danmark.

Det kan godt være svært at holde motivationen når alle cykelpas skal køres indenfor og løbet foregår i blæst og kulde. Derfor har jeg lagt en tidsplan for hver dag, så der er intet overladt til tilfældighederne:) Nogle vil kalde det skørt, men jeg kan godt lide planer, så det er helt i top for mig.

Jeg har dog intet problem i at holde varmen ved træning udenfor, både SPORTEN Svendborg og GripGrab har sørget for, at udstyret er i top. Det er skønt!!!:)

Jeg har ligeledes ekstra fokus på kost og søvn. Hver dag starter og slutter med Udos olie og Bio Factor(In2Zym), så den optimale restitution er sikret. Lise står dagligt for hjemmelavet grøntsagsjuice, så det er bare lækkert:)

Rigtig god påske og træning til jer alle. Jeg glæder mig til masser af træning og også hygge med familien:)

 

Posted in Uncategorized | Leave a comment

Træning uge 10

Sidder med ømme ben og slapper af i sofaen inden dagens træning:) Sidste uges træning havde fokus på test.

Mandag: Coretræning.

Tirsdag: Let kombipas for at gøre benene klar til cykeltesten onsdag. Der var fokus på høj kadence på cyklen for at få benene i gang.

Onsdag: Cykelwatttest!!! Det er altid spændende at køre test, især fordi jeg altid har store forventninger.. Denne gang gik det godt, jeg forbedrede min 20 min test. Denne gang kørte jeg med gennemsnits watt på 225 watt.

Torsdag: Styrketræning i 1,5 time med 4×8 gentagelser.

Fredag: Startede med 1 times svømning med min træner, Tommas, der var fokus på teknik og elastikøvelser. Om formiddagen var der intervalløb på programmet, det blev løbet på løbebånd, da det blæste helt vildt!!! Eftermiddagens træningspas var igen svømning, denne gang med Carsten og der var 3×500 meter + 1×1000 meter på programmet.

Lørdag: Ingen træning, da jeg var i Århus til personlig træneruddannelse. Det er utrolig spændende, og glæder mig til at blive uddannet og starte på at gære brug af uddannelsen.

Søndag: 1000 meter svømmetest. Jeg havde håbet på forbedring og det var der heldigvis:) 17.52.. Jeg har dog stadig masser at arbejde med rent teknisk, men så længe det går lidt fremad for hver dag, så går det. Sluttede af med 3 timer på cyklen, det blev indenfor i VIC´s spinninglokale sammen med Carsten. Det var lidt kedeligt at skulle sidde indenfor, men rart med godt selskab.

En god uge og en tilfreds træner, så masser at arbejde med. I de næste uger er der fokus på flere træningstimer og har “træningslejr” i uge 13. Det er godt nok en træningslejr er herhjemme, men der er mere træning og kun fokus på træning, kost og restitution. SKØNT:)

Posted in Uncategorized | Leave a comment

Træning uge 9

IMG_2105

IMG_2107Det har været en super uge, der har indeholdt masser af kvalitetspas og solskin. Skønt:)

Mandag: Styrketræning med 4×8 gentagelser. Har fokus på core, ben og overkrop samt et-bens øvelser for at få lige stor styrke i begge ben.

Tirsdag: 1 times svømning med fokus på teknik og styrke. 1 times løb inkl, 10×500 meter intervaller. Hårdt og fedt løbepas.

Onsdag:2 timers kombipas med 1,5 time på hometrainer og 30 min. løb. Jeg havde overskud både under og efter dette træningspas, så det var rart.

Torsdag: 1 times løb inkl. 4×2000 meter itervaller. Jeg har i flere uger haft problemer med at få dette træningspas til at lykkes, især den mentale del, men denne gang lykkes det, så det var succes. Skønt. 1/2 times coretræning med forskellige mave, ryg og stabilitetsøvelser.

Fredag: 1 times styrketræning med 4×6 gentagelser. 1 times svømning inkl. 4×100 meter + 3×200 meter + 2×300 meter. Jeg svømmede sammen med en klubkammerat, så der blev givet gas!! Indimellem fik jeg plads til 1/2 times coretræning.

Lørdag: Startede med 1 times svømning med triklubben. Programmet var 10×200 meter + 10×75 meter + 10 x50 meter, det skulle svømmes på 1.30 pr. 100 meter med pause 15 sek. Jeg blev presset til sidst og det kunne mærkes i arme og skuldre.
Efter svømning stod den på 1.15 løb sammen med Carsten, min nye træningsmakker, vi fik løbet en jævn tur med masser af modvind og lidt bakker. Skønt.

Søndag: Igen startede dagen med 1 times svømning, men der var lidt udsolgt i armene, så det var mest afslappende svømning med fokus på teknik og få gang i kroppen.
Lidt efter svømning skulle den nye Haibike luftes for første gang. Fulgtes med Carsten og Mark og vi fik kørt 2,5 time i det jyske. Solen skinnede og cyklen kørte bare derudaf, glæder mig til endnu flere af de ture.
Sluttede dagen af med 1/2 times coretræning og håndbold: KIF Vejen-FIF. KIF Vejen er nu klar til slutspillet, skønt:)

Posted in Uncategorized | Leave a comment

Træning uge 8

Mandag: Fri:)

Tirsdag: Svømmetræning med min nye træner. Det er super, at jeg kan få den hjælp fra Tommas. Jeg satser på, at det kan hjælpe mig til at blive bedre teknisk, samt bruge mindre kræfter under svømningen.
Senere på dagen havde jeg en times styrketræning.

Onsdag: Kombipas, som bestod af 1,5 time på cyklen, samt 1/2 times løb. Det er rart at træne kombipas, for det betyder, at første stævne kommer tættere på…:)

Torsdag: Jeg havde en aftale med Bikefitting.dk, som skulle indstile min nye racercykel fra Haibike, så var meget tidligt oppe. Cyklen blev dig indstillet perfekt og nu er den snart klar til at komme på landevejene.
Sidst på eftermiddagen fik jeg cyklet 2 timer, men kunne mærke den manglende søvn. Det endte dog med at blive endnu et godt pas.

Fredag: Styrketræning om formiddagen, samt svømning om eftermiddagen. Det var 2 gode træningspas og havde temmelig ømme skuldre og arme efter svømning.

Lørdag: Svømning med triklubben, jeg svømmede dog mit eget program som bestod af 10 min opv. efterfulgt af 10×200 meter + afsvømning. Mine skuldre var ømme, men det gik fint.
Skulle løbe om eftermiddagen, og det endte med, at vi tog en tur til Fyn for at besøge familien, så løbet foregik omkring Gudme/ Hesselager og Lundeborg. Det var en kold og blæsende tur, men holdt ud lidt over 1 time. Jeg har problemer med at holde varmen da jeg sveder rigtig meget under træning, så jeg bliver hurtig kold i det her vejr. Nogen gode idéer??

Søndag: Startede med 2 års fødselsdag hos vores nevø. Eftermiddagen stod på 2,5 times cykling inkl. 5×20 min interval. Lårene var lidt ømme efter lørdagen løbetur i det kolde vejr, men holdt tempoet næsten hele cykelpasset. Om aftenen var der sømt afslapning:)

Jeg er så heldig, eller har selv valgt det, at jeg kun arbejder meget lidt, så jeg kan fokusere på, at få trænet og restitueret ordenligt. Det betyder også, at jeg kun lige kan få økonomien til at løbe rundt, så søger derfor sponsorer til at støtte mit projekt.
Hvis I har lyst til at være en del af mit projekt, så kontakt mig gerne. Vi kan evt. mødes til en snak om hvordn begge parter kan få noget ud af et samarbejde.
Jeg er ved at uddanne mig til personlig træner, så hvis du eller dit firma har brug for at få hjælp til træning, få lagt programmer til både løb, styrketræning, triathlon, så kan vi også finde ud af det.
Fortsat god træning til jer alle:)

Posted in Uncategorized | Leave a comment

Træning uge 7.

Endnu en uge med korte træningspas grundet arbejde.

Mandag: Styrketræning i en time inklusiv coretræning.

Tirsdag: Intervalløb inklusiv 8×200 meter. Sjovt at løbe så korte og hurtige intervaller, det gik super godt.

Onsdag: Der var planlagt både kombipas i 2,5 time samt 1 times svømning. Pga. arbejde kunne jeg ikke nå kombipas før arbejde så måtte op på cyklen kl 17 og derefter løb, så blev nødt til at udsætte svømning til torsdag.

Torsdag: Efter en tidlig dag på arbejde skulle der styrketrænes i en time, det gik super godt. Fik lige slappet af et par timer inden der skulle svømmes 1 time. Svømningen gik super godt.

Fredag: Coretræning inden arbejde, så en vældig let træningsdag.

Lørdag: Løbetest!!! Jeg må indrømme, at jeg ikke er vildt begejstret for test. Jeg er altid bange for at skuffe mig selv og min træner:( Så denne test var heller ikke en af de nemme.. Det var meningen at det skulle være 10 km, men kroppen og hovedet ville ingenting. Det endte derfor med, at jeg løb en 3 km. test, det har jeg løbet et par gange her i år, så tænkte det var bedre end ingenting. De 3 km. blev løbet i 4.04, hvilket for mig er hurtigt, men der skal løbes hurtigere!! Så der er masser at arbejde med…

Søndag: Efter en lang weekend med besøg af de bedste venner sluttede jeg af med cykling i 2,5 time inklusiv 4×30 min., det gik vældig godt og er klar til en ny uge.

I aften er der evaluering med Coach Agger. Der skal arbejdes med den mentale del af træningen, da den nogen gange hindrer mig i et godt træningspas, så hvis nogen har nogle gode idéer, så bare sig til;)

Posted in Uncategorized | Leave a comment

Anmeldelse af løbetights fra Geyser.

Er så heldig, at jeg har fået lov til at anmelde forskellige produkter fra www.runforest.dk Mit første produkt er løbetights: http://www.runforest.dk/shop/geyser-dame-lange-9756p.html

Første indtryk var super godt. Jeg havde fået tilsendt en str. større end det jeg normalt bruger, da de er lidt små i strørrelserne. De sidder super godt og er behagelige at have på. Det er en god detalje med de orange syninger, det ser godt ud:) Lommen bagpå er lige til en nøgle, og den hopper ikke rundt under løbet.

Jeg løb første tur med dem på en lang tur i frostvejr og blæst, det blev lidt for koldt på lårerne. Så nu bliver de brugt i et par graders varme og er perfekte at løbe i.

Det er en super lækker tight, som kun kan anbefales. Ser frem til at teste flere produkter:)

Posted in Uncategorized | Leave a comment

Træning uge 6

Det har været en blandet træningsuge, men for det meste positivt:)

Mandag: Styrketræning 1 time om morgenen. Efter arbejde stod den på 2 timers cykling inkl. 4×20 mins interval. Begge træninger gik super godt.

Tirsdag: Intervalløb med 8x500m sprint. Jeg holdt den planlagte fart i alle intervaller. Sluttede af med trætte ben.

Onsdag: Årets første kombipas. Først 2 timer på cyklen og derefter en kort løbetur. Jeg må indrømme, at mine ben var temmelig trætte.  Jeg havde en times coretræning i “slynger”, det er super hårdt og en god måde at træne på. Dagen sluttede med 1 times svømning med Vejen Triathlon Klub. Jeg vil fremover træne med klubben 2-3 gange om ugen for at forbedre min svømmeteknik og fart.

Torsdag: Total off day, ingen træning… Sådan nogle dage har jeg også!!! Heldigvis er det meget sjældent:)

Fredag: Styrketræning i en time. Jeg skulle løbe intervaller om eftermiddagen, men det var kun første interval som lykkedes. Det var som om kroppen bare ikke havde lyst til at løbe..

Lørdag: Startede dagen med 2 timers cykling inkl. 6×10 min. intervaller. Hårdt!!! Jeg havde et kort men godt svømmepas inden turen gik til Åbenraa for at se min dejlige kæreste vinde en håndboldkamp:)

Søndag: Først 1 times svømning med triklubben. Lige efter svømning skulle jeg ud på en 1,5 times løbetur. Det var super vejr og lidt solskin, så intet at klage over. Super god afslutning på træningen i uge 6. Søndagen blev afsluttet med DM finaler i badminton.

I denne uge skal jeg arbejde mere end normalt, så det er korte og hårde træningspas. Jeg får desuden min nye cykel i weekenden, jubii:):)

Posted in Uncategorized | Leave a comment

Træning uge 5

Som noget nyt vil der hver søndag/mandag komme et indlæg omkring ugens træning med både op- og nedture.

Mandag: Styrketræning.

Tirsdag: Svømning med 4×300 meter med maksimal fart. Super fedt pas. Intervalløb på løbebånd. Havde tunge ben og kæmpede hårdt for at gennemføre.

Onsdag: Cykelpas på hometraineren med 4×15 min interval samt op- og nedkøling.

Torsdag: Kettleball. Super god træning med masser af coretræning, styrke og kondition.

Fredag: Intervalløb, men måtte opgive pga. ømhed i knæ. Skulle have svømmet, men havde ingen energi, så sov i stedet..

Lørdag: Styrketræning.

Søndag: 1.15 times løb. Coretræning i 1/2 time. Svømning i 1/2 time.

Der var nogle gode træningspas, men det var ikke helt optimalt pga. eksamen og en masse stress omkring det. Nu er eksamen til fitnessinstruktør overstået og jeg kan se frem til at starte på min store drøm: Personlig træner:)

Posted in Uncategorized | Leave a comment

Bikefitting.dk

Super Bikefit med 2 kompetente behandlere/bikefittere. Jeg blev først fysiologisk vurderet, hvorefter de kunne konstatere, at jeg er meget stærkere i mit højre ben, samt at mit venstre ben er lidt længere end højre. Desuden supinerer jeg, dvs. jeg bruger kun ydersiden af min fod ved cykling, løb og gang. Disse faktorer gør, at jeg roterer i mit bækken og giver mig et ujævnt tråd, så jeg træder for meget med højre ben. Når jeg træder for meget med højre, vil mit bækken rotere, og jeg får ondt i hoften. Sadelen blev sat 2 mm ned og vippet lidt fremad. For at udligne forskellen i benlængden og min store supination, fik jeg sat en kile under min sål i skoen, så jeg får løftet ydersiden af foden og træder mere med midterste del af foden. Klamperne blev ligeledes indstillet og fik sat en ekstra kile under klampen, så jeg kan få et jævnt tråd. Afsluttende sagde de begge, at det var første gang, at de havde set ender supinerer så meget, men alligevel roterer indad ved cykling:)

http://www.youtube.com/watch?v=e0-w5nf3gVI

Tjek videoen:)

Posted in Uncategorized | Leave a comment

Glædelig jul:)

Så er julen snart overstået, hvilket betyder hverdag igen. Jeg er ikke så meget til julehalløj, men det er jo hyggeligt nok alligevel:) Havde en dejlig juleaften med Lises familie og fik nogle gode gaver samt givet gode gaver til andre, det er jo herligt. Savner dog at se min egen familie til julen, så det må jeg gøre næste år:)

Nok om julen, nu til træning: Der er fuld gang i den hårde og tunge vintertræning, hvilket betyder masser af timer på hometrainer, i svømmebassinet, på landevej/løbebånd og styrketræning. Jeg elsker at træne, så for mig er det bare bedre jo mere der er. Coach Agger har en plan, som skal give mig det bedste udgangspunkt for Frankfurt IM d. 7 juli. Jeg glæder mig helt vildt og alle dage indtil d. 7 juli, kommer til at handle om træning, restitution og kost, for at få det bedste udgangspunkt for kvalifikation til Hawaii.

Jeg har allerede en ny sponsor på vej, og håber på, at der kommer flere. Det er svært at få folk til at sponsere mig, da jeg ikke kan tilbyde så meget reklame/tv-tid. Jeg satser derfor på, at jeg sælge mig selv med ærlighed og godt humør:)

Glædelig jul til alle derude, pas på jer selv og nyd den sidste juledag.

Posted in Uncategorized | Leave a comment

Vinter og sne…

For mig betyder vinter og sne masser af træning, men meget af det er indendørs. Det er for koldt at cykle udenfor, og langt mere efektivt at sidde på hometrainer indenfor. Nogle af løbeturene foregår på løbebånd, det vil være dumt at få en skade pga. glatte veje:/

Jeg arbejder hårst på at få næste år/sæson til at hænge sammen, både i fht. arbejde, træning, sponsorer og det økonomiske. Det er spændende og lærerigt, samt jeg får en idé om hvor meget det kræver både træningsmæssigt og økonomisk at nå de mål jeg har sat for 2013.

Jeg er spændt på hvad 2013 bringer, og jeg vil inden det nye år starter komme med nogle bud på min motivation og mine mål…

God træning alle sammen, pas på jer selv.

Posted in Uncategorized | Leave a comment

DM Cross Duathlon 2012

Lige en kort update fra årets DM cross duathlon i Frederecia. Det var en god og hård dag, som endte med sølv. Jeg stillede op i elite, da jeg sidste år oplevede, at der ikke var modstand i age group. Elitefeltet var dog meget lille, og Line Jensen fra OTK var allerede en sikker vinder. Jeg holdt dog 2. pladsen, men måtte kæmpe på cykelruten pga. meget mudder, som resulterede i gearene satte sig fast og jeg måtte løbe op ad alle bakker på en stor del af cykelruten.

Det var en fin afslutning på sæsonen, og det er altid sjovt at komme på podiet. Nu skal der arbejdes frem mod Frankfurt og kval til Hawaii. Det bliver sjovt, hårdt og udfordrende.

Coach, Jacob Agger er ved at planlægge træning og stævner, som bliver lagt udfra de test, som jeg skal køre i de næste 2 uger.

Se billeder fra løbet her: http://kristinstengaard.dk/?page_id=315

Posted in Uncategorized | Leave a comment

Udfordringer, ikke altid sjove..

Så blev det tid igen. Lige nu skinner solen, det er skønt, men min motivation er ikke i top.. Det er træls, især når det har været en super god træningsuge:)

Udfordringen består i, at jeg er blevet undersøgt for fødevareintolerance, og fandt ud af, at der er utrolig mange fødevarer, som jeg ikke kan tåle. Det er lige fra gluten, havre, soja, mælkeprodukter, appelsiner, hasselnødder og al slags sukker. Det eneste søde jeg kan tåle er honning.. Så ingen energidrik eller gel, kun rawbite, som er en energibar lavet af naturlige ingredienser, som jeg kan tåle:):) Godt det er en af mine sponsorer…:)

Ellers er der ændring af stævner, da det af praktiske årsager ikke er muligt at køre de cross du stævner ovre ved Esbjerg, men skal køre DM cross duathlon på søndag, hvilket jeg glæder mig meget til. Stiller op i elite, da jeg sidste år ikke fik noget modstand i age group. Så håber jeg kan følge med:)

Rigtig god dag og træning til jer alle:)

 

Posted in Uncategorized | Leave a comment

Ændring i planer..

Men ikke noget dårligt:) Planen var at løbe Kliplev 1/2 marathon i morgen, men pga. arbejde, er jeg nødsaget til at løbe mit eget 1/2 marathon i morgen kl. 8. Det er jeg frisk på og planen er lagt. Jeg vender selvfølgelig tilbage efter løbet og giver en rapport på hvordan det går.

Der kan være andre ændringer og myheder i efteråret, men lige nu afventer jeg lige det hele:)

God weekend til alle og god træning:)

Posted in Uncategorized | Leave a comment

Efteråret er i gang:)

Så er vi på plads i den nye lejlighed i Vejen. Det er et lækkert område og skønt sted til træning, så det er bare med at komme i gang:)
Indtil nu har der været tilpasning til ny sæson og fundet frem til nye stævner, så der er noget at se frem til. Målet er allerede sat, IM Frankfurt juli 2013. Så al træning og alle konkurrencer er med det formål, at være i perfekt form og være bedst mulig forbedredt til dette stævne.

Jeg starter på uddannelse til fitnessinstruktør og personlig træner på onsdag, plus jeg skal arbejde lidt som lærervikar. Udover det er det træning, kost og den helt rette kost. Det lyder for nogen kedeligt, men det er fantastisk at vågne hver morgen med det formål at træne og lære noget nyt. Heldigvis har jeg en fantastisk opbakning fra Lise, det betyder alt.

Hvis der er nogen, som har interesse i at støtte mit projekt, eller kender et firma eller lignende, så mangler jeg en sponsor til at hjælpe økonomisk til stævner. Alt har interesse:)

God træning til alle sammen:)

Posted in Uncategorized | Leave a comment

Silkeborg 1/4 IM 26. August 2012.

Endelig blev det tid til årets første tristævne, Silkeborg 1/4 IM. Siden jeg begyndte at løbe igen i februar, har træningen været planlagt mod dette stævne.

Forberedelserne optil var ikke optimale, da jeg for første gang skulle køre med mit nye Reynolds hjulsæt på lukkede ringe. Allerede torsdag var der problemer, som jeg så troede var i orden, men nej!!! Lørdag skulle jeg så ud at prøvekøre cyklen, hvilket resulterede i en punktering på baghjulet. Så måtte jeg  lige forbi den nærmeste cykelhandler for at købe en ring, som jeg så for første gang skulle prøve selv at lime på. Det gik, så nu burde alt være klart:) Men søndag ca. 1 time før start gik ventilen i stykker på baghjulet, så heldigvis havde jeg taget mine træningshjul med, så nu var det bare med at skifte kassette, bremseklodser og hjul og så var jeg klar..

Ikke den mest optimale start, men fik sat cykel og udstyr på plads i den meget tætpakkede skiftezone. Jeg iklædte mig den nye Sailfish G-Range våddragt, som skulle prøves for anden gang. Samtidig var det min første åbentvandssvømning siden IM sidste år i København, som gjorde mig lidt ekstra nervøs.

Inden starten gik, fik jeg mig en snak med Stine Sophie som også skulle deltage. Hun var heller ikke så begejstret for svømningen, så vi holdt os ude i venstre side, for at undgå for store slåskampe.

Svømningen forløb overraskende godt, havde en god fornemmelse og var ikke på noget tidspunkt presset, så kom op af vandet efter 17 min. Skiftet drillede lidt, da jeg ikke lige kunne få våddragten åbnet med det samme, og der var meget lidt plads til at få fat i cykelsko, hjelm og min vest. Jeg kom ud på cyklen som 5. dame, hvilket jeg var vildt tilfreds med. Så var det bare afsted på cykelruten, som er temmelig kuperet og mange sving, plus vi startede i øsregnvejr, men holdt det tempo Coach Agger havde planlagt og fik overhalet en del, det er altid fedt:) Energien blev spist på de planlagte tidspunkter, men drak ikke helt nok vand, hvilket nok viste sig at være en dårlig beslutning…

Da jeg nærmede mig skiftezonen igen efter 1.23 følte jeg mig klar til løb, og kunne høre gennem højtalerne og Lise, som selvfølgelig var med, at jeg lå nummer 2:) Men først fumlede jeg lidt i skiftezonen, det skal gå stærkere næste gang!, og så mærkede jeg en krampe i mit højre forlår. Ikke godt… Ruten var en ud/hjem, som gik hele vejen rundt søen, som vi havde svømmet i. Allerede efter 2,5 km. blev jeg overhalet og lå derefter på 3. pladsen. De mange bakker gjorde kun krampen værre, men prøvede at holde tempoet især på de lige stykker, hvilket der desværre ikke var så mange af. Ved vendepunktet efter 6 km. stod Lise og råbte: “Der er kun 40 sek. til nr. 2”, men synes det virkede langt:) På vejen tilbage til mål måtte jeg gå op ad nogle af bakkerne, da jeg ikke kunne bøje mit højre ben mere, så 1,5 km. før mål måtte jeg se mig overhalet og kunne derefter humpe ind til en 4. plads.

 Alt i alt en tilfredstillende dag, der startede med dårlig forberedelse og endte utrolig tæt på en podieplacering. Jeg kan ikke klage, men ville virkelig gerne have været på den 3. plads!!!

Tak til Lise for altid god support, det betyder ALT:) Plus super sponsorer: Team High-end Bikes, Profil Optik, Alpedalens Massage, Rawbite, Sports-gear.dk samt Sporten Svendborg.

En lærerig og hård dag, men er positiv og klar til mere træning:)

Posted in Uncategorized | Leave a comment

Hesselagergårdsløbet 2012

Planen var klar, der skulle løbes 10 km. test. Jeg skulle holde mig til det tempo Coach Agger  havde planlagt, men ruten var lidt mere kuperet end forventet.. Så jeg lagde ud i 4.25 min/km, men benene ville gerne løbe hurtigere, men efter erfaring med cykeltesten hvor al energien blev brugt på de første 15 min, holdt jeg mig til planen. Efter 5 km skulle jeg øge tempoet, men lidt bakker gjorde, at jeg ikke følte benene ville løbe stærkere. Desværre..

Så det endte med en tid på 45.29, hvilket var okay, men lidt skuffet alligevel.. Dog en 2. plads, som er super:)

Ellers er der gang i træningen, især når der ikke er arbejde, så skal der trænes, restitueres og satses på triathlon:)

Posted in Uncategorized | Leave a comment

Træning, test, arbejde og mere træning;)

Så er det hverdag igen, hvilket betyder lange dage og en meget træt triathlet når klokken nærmer sig 20.00, så skynder mig at skrive en update inden trætheden melder sig totalt!!:)

Har derfor besluttet, at jeg pr. 1 august ikke har fast arbejde, da det ikke giver mig den optimale træning og restitution. Jeg håber, at jeg kan få noget vikararbejde, da jeg skal tjene til føden.. Men jeg satser og håber det går:)

En af de trofaste læsere har ytret et ønske om mere info om min daglige træning, så det vil jeg da opfylde. Hvis der er andre ønsker så melder I bare ind:)

Uge 28:
Mandag: Svømning i friluftsbadet. Tilvænning til våddragt ca. 1 time.
Tirsdag: Styrke 1 time + Løb-interval ca. 1 time.
Onsdag: Cykle 1,5 time.
Torsdag: Planlagt cykeltest, men blev ødelagt af punktering..
Fredag: Svømme 4,4 km. Både teknik og distance. + CykelTEST.
Lørdag: Styrke 1 time + Kombipas 3.05.
Søndag: Cykle 3.15.

Testen var 20 min watt-test. Havde efter samtale med min træner, Jacob Agger, sat min nye cykel på hometraineren for at få de optimale forhold. Jeg startede med 30 min. opvarmning og derefter var det bare at give den gas i 20 min, hvor jeg skulle prøve at holde et stabilt tempo. Det lykkedes indtil 15 min., så var der trætte ben, men god support fra min dejlige kæreste gjorde, at jeg fik kæmpet mig igennem med et tilfredsstillende resultat:)

Jeg er desuden tilmeldt Ironman Frankfurt d. 7. juli 2013. Det er det store mål at kvalificere til Hawaii til det stævne, og det er der fokus ligger det næste år, så fedt!!!

Nu er der dømt afslapning med kæresten, samt atletik og håndbold i tv:)

 

Posted in Uncategorized | Leave a comment

Træningsupdate, langt om længe…:)

Jeg har ikke fået skrevet de sidste par uger, da det har været svært at få tid til det hele, men nu skal jeg blive bedre!! Jeg er pt. på ferie i USA, men har fået trænet en del, i de perfekte omgivelser på Californiens vestkyst i Santa Barbara. Skønt:)

Jeg vil ligge billeder ind og fortælle mere detaljeret om min træning når jeg kommer hjem, men bare en update, så I ved jeg stadig er her:)

God weekend:)

Posted in Uncategorized | Leave a comment

Team High-end Bikes.

Så fik jeg endelig den nye cykelsponsor og cykel på plads, det er rart, da det har stor betydning for min kommende kvalifikation til Hawaii. Hvis min kvalifikation skal lykkes, skal jeg havde det bedste udstyr til både træning og konkurrence. Min nye Argon18 E114 med Sram Red 2012, Quark Powermeter, Speedplay Cromo Titanium og andet lir er den fedeste cykel jeg nogensinde har haft!! Det kan jeg takke Bjørn og Bjarke fra High-end Bikes for:)

Udover den nye cykel går træningen fremad, jeg døjer dog med lidt irritation i hoften/knæet, som jeg er meget opmærksom på, men det er træls at det skal komme nu. Jeg håber det snart forsvinder:)

Ellers er jeg positiv og er glad for, at der er så mange, som vil støtte mig på vejen mod mit mål. Planen er, at jeg skal kvalificere til Hawaii i Frankfurt i Juli næste år. Jeg håber, at det lykkes og har brug for al den opbakning og støtte, som der overhovedet findes. Det er drømmen at være med til Hawaii 2013, den drøm skal blive til virkelighed:)

Posted in Uncategorized | Leave a comment

Svendborgløb og Bramming Duathlon.

2 stævner på en uge, det er jo helt vildt!!!:) Men det er gået meget godt. Træningen var rolig mandag og tirsdag, så jeg var klar til 10 km. i Svendborg onsdag aften. Vejret var perfekt, sol og ingen vind, ruten var lidt kuperet men ellers fin.

Planen var at løbe 5 min/km, men jeg er ikke god til planer;) Så blev lidt grebet af stemningen og startede ud på 4.30. UPS, ikke godt, men kunne blive ved og holdt samme tempo hele turen, samt følte overskud, så er der jo ingen grund til at løbe langsommere vel??:) Håber min træner, Jacob Agger er enig…

Se video fra lige efter jeg er kommet i mål:
Kristin efter Svendborgløbet 9. maj

Træningen torsdag, fredag og lørdag var præget af træthed, så tog det stille og rolig for at blive klar til søndagens duathlon i Bramming. Jeg kan love for jeg blev klar!!

Søndag skinner solen i Kolding, men i Bramming er det overskyet og meget blæsende, hmm.. Men jeg var klar, og selvom der ikke var mange kvinder til start, så var mit mål at holde et jævnt tempo på både løb og cykling uden at være presset. Startede med 4 km løb på ca. 4.31 min/km. Hurtigt op på cyklen og afsted i blæsten i 18 km. Der var modvind på vej hjem, men kørte med et fint tråd hele vejen og 32,4 km/t i snit. Havde et super skifte og imponerede alle mændene, I like;) Sidste 2 km blev løbet med et snit på 4.29 min/km. Sikker vinder og super stævne. Kom hjem med en god fornemmelse og en lækker ergonomisk hovedpude, så sover jeg bare skønt:) 

Se video fra dagen:
Bramming Duathlon 13. maj skiftezonen

Posted in Uncategorized | Leave a comment

Sportsgear, sponsor og træning:)

Så fik jeg mit nye udstyr fra www.sports-gear.dk
G-range våddragt fra Sailfish.
Yingfa svømmedragt.
Aqua Sphere svømmebriller.
Skins kompressionsbukser og trøje.
Front snorkel fra Olander.

Det er super skønt med en sponsor, som kan tilbyde det bedste udstyr indenfor svømning, det sætter jeg utrolig stor pris på. Det er allerede i brug, og det fungerer bare:)

Træningen går den rigtige vej og jeg føler fremgang i alle discipliner, så er det hele meget sjovere. Kroppen er også ved at vænne sig til al den træning, så der er masser at arbejde med. Det er skønt at være øm i benene efter en lang cykeltur eller et hårdt løbepas:)

Er meldt til de første stævner, 10 km. til Svendborgløbet d. 9 maj, Bramming Duathlon d.13 maj, samt Silkeborg 1/4 IM d. 26 august. Jeg glæder mig:)

Posted in Uncategorized | Leave a comment

Fremgang:)

Det er altid sjovere når det går godt, sådan har vi det alle sammen. Jeg må indrømme, at efter mange måneder med kun få træningstimer, så er det skønt når jeg endelig må løbe 45 min, det er så lækkert;)

Jeg er glad for mit nye tøj og sko fra Sporten, det er super lækkert og pænt. Udover er det rart at have opbakning fra min kæreste, som ved hvor meget det betyder for mig at kunne yde optimalt i min træning. Derfor får jeg den største opbakning, som jeg overhovedet kunne forestille mig, det er bare perfekt:)

 

Posted in Uncategorized | Leave a comment

Nyt tøj fra Sporten, tri-test hos Multitesta og Tåsingeløbet:)

Der er sket en del. Træningen er gået i gang for alvor, programmet er lagt og de første 3 uger er gået med tilvønning til rigtig træning igen. Det er skønt:)

Fredag skulle jeg så testes hos Jacob Agger ved Multitesta, hvilket var en stor oplevelse og hårdt. Testen skulle vise hvad mine syregrænser er på både cykling og løb, samt bestemme min maksimale iltoptagelse. Alt i alt var det gode resultater, som giver masser af plads til forbedring, især fordi jeg ikke har trænet rigtigt de sidste 6 måneder.

Fredag fik jeg ligeledes mit nye Fusiontøj fra SPORTEN, det er lækkert. Det skulle afprøves ved Tåsingeløbet, som bare skulle være en hyggetur, men jeg er jo konkurrencemenneske, så det endte med en lidt hurtigere tur, og en 2.plads på 4,5 km. Min kæreste spurtede fra mig til sidst, så hun blev vinderen af et hyggeligt løb på Tåsinge:)

Posted in Uncategorized | Leave a comment

Så er træningen igang, endelig!!!:)

Jeg er startet på program, som Jacob Agger fra Multitesta står for. Det er dejligt endelig at have et mål med hvert træningspas, selvom der er langt til toppen, så kan jeg mærke, at motivationen er kæmpestor:)

En normal trænigsuge i opstartsfasen ser ud således:
Mandag: Cykling og stabilitet.
Tirsdag: Svømning og løb.
Onsdag: Cykling.
Torsdag: Svømning og stabilitet.
Fredag: Fri.
Lørdag: Svømning og løb.
Søndag: Cykling.

Jeg passer på kroppen og træner alt det jeg kan. Skønt især når foråret er på vej:)

God træning til alle!!!!

Posted in NEWS | Leave a comment

Det hele er sjovere når træningen går godt:)

Jeg vil ikke klage over vejret, slet ikke når solen skinner, så selvom det er -14 grader, blev løbeturen perfekt. Det handler bare om rigtig påklædning og det havde jeg i dag. Selvom formen ikke er god endnu, havde jeg gode ben og det føltes super. Perfekt!!!!:)

Posted in Uncategorized | Leave a comment

Sponsor og mere træning..

Så er min tøj- og skosponsor kommet på plads. Sporten Svendborg vil støtte mig med Fusion tøj og sko til træning og konkurrence.
Jeg ser frem til vores samarbejde og den gode service, som Sporten altid har ydet:)

Der er ligeledes fremgang på træningen, hvilket er skønt. Hvor utroligt det end lyder, så har jeg savnet at være presset i min træning og være øm i benene efter løb:) Det er jeg nu og er sikker på, at det kun bliver værre. Perfekt!!! Så nu må sneeen gerne forsvinde, så er træning bare meget nemmere…

Posted in Uncategorized | Leave a comment

Et skridt frem..

og to tilbage? Nej, det synes jeg faktisk ikke:)
Det er bare kun et lille skridt, at jeg går fremad lige for tiden, men tålmodigheden er der, så længe at det går den rigtige vej.
Kroppen bliver mere øm, hvilket bare er et tegn på, at jeg træner mere og det går fremad, så det er sådan det hele ser ud nu:)

Lidt billeder fra hverdagen:

Posted in Uncategorized | Leave a comment

2012

Så er det nye år i gang. Det er for mig starten på nyt job, hvilket er positivt. Det giver større frihed og mulighed for at få tid til masser af træning:)

Det går stille og rolig fremad med træningen. Nu må jeg cykle 3 x 1/2 time, svømme 3 x 1/2 time og løbe 1/2 time om ugen. Udover det er der utrolig meget styrke og stabilitetstræning samt udstrækning. Det ved jeg vil gøre min krop stærkere og gøre mig mere klar til at komme i gang på fuld tid igen. Jeg glæder mig utrolig meget og er spændt på hvornår jeg igen må give den max gas i et stævne.

Mit fokus er udelukkende på at komme i topform, så jeg kan optimere min Ironman tid. Det gælder træning og så er jeg på udkig efter sponsorer, som vil hjælpe mig til at nå mit mål.

God træning til alle jer derude. Et godt råd, husk at lyt til jer selv og jeres krop, det er det værd at holde en pause fra træningen:)

Posted in Uncategorized | Leave a comment

Optur og sved på panden:)

En positiv opevelse med hård træning, den skal deles med jer!!
Jeg er medlem af Kolding Triathlon Klub og de havde arrangeret klubaften med TRX-training og Trigger Point Performance. Jeg havde inden aftenen hørt en del om det, kun positivt og det blev det også kun.


Jeg fandt ud af hvordan disse to træningsformer kan hjælpe mig med at få en stærkere og mere smidig krop, som vil give mig et bedre udgangspunkt for den hårde basetræning jeg starter på i foråret.

Det er utrolig effektivt og jeg fik endda sved på panden, det er lang tid siden det er sket ved træning:)

Posted in NEWS | Leave a comment

Genoptræning

Jeg er i fuld gang med at træne op til at kunne starte at træne ordenligt igen. Jeg har fået lavet nye indlæg fra Bandagist, Jan Andersen, som vil hjælpe mig med at rette op på mine skæve fødder. Jeg er som en af de få subinationsløber, hvilket betyder, at jeg løber på den yderste del af min fod. Det problem har jeg haft gennem flere år, men jeg har glemt at lytte til min krop, så nu kræver det en løbe-/cykel- og svømmepause.

Jeg går til behandling hver uge og derudover må jeg løbe 15 min. i vand hver dag og lave styrke og stabilitetsøvelser. Det er en helt anden måde at træne på, da jeg har været vandt til over 15 timers træning hver uge.

Denne her periode med genoptræning er jeg overbevist om vil gøre mig stærkere og gøre mig mere klar til at starte på træningen frem mod at kvalificere til Hawaii. Jeg elsker stadig at træne, så jeg glæder mig bare over at det går stille og rolig fremad.

Posted in NEWS | Leave a comment

Hvorfor stoppede jeg egentlig 7 Ironman projektet og hvad nu? Plantabaseret ultratriatlet 2.0💪🏻🌱🏊🏻‍♀️🚴🏻‍♀️🏃🏼‍♀️

Jeg har ikke helt uddybet min afslutning særlig meget ifht 7/7 Ironman projektet, da jeg bare havde brug for ro i hovedet. Jeg har gennemtænkt det mange gange, da det var svært for mig at acceptere jeg ikke kunne mere. Er sikker på, at jeg mentalt ikke var forberedt godt nok. Så jeg kunne ikke presse mig selv og endte med at forstærke tanken om, at jeg ikke kunne mere. Jeg kom ind i en dårlig tankegang og ikke bad om den hjælp jeg havde brug for. Jeg kan kun give mig selv skylden og det er ikke fordi jeg bebrejder nogen. Alle hjalp helt fantastisk og bakkede op, er taknemlig for alle der brugte deres tid på mig.

Jeg har heldigvis fået utrolig mange tilkendegivelser på, at det var det rigtige at stoppe, at jeg netop viste det er okay at være den jeg er. Jeg startede ikke projektet, for at få af vide jeg er sej, jeg gjorde det for at vise, at jeg er MIG og jeg vil kunne være mig, uden andre skal bestemme hvordan jeg skal være og opføre mig.

Jeg vil træne, som jeg synes er bedst for mig, spise det der fungerer, se ud som jeg har lyst til og ikke blive presset af nogle. Det vigtigste for mig, udover at være mig! Det er, at det er sjovt og det giver mening. Det betyder ikke træningen ikke bliver hård, hårdt er nemlig også sjovt, men det betyder, at jeg skal mærke efter, så motivationen, udviklingen og hverdagen giver mening. Jeg har endelig fundet ud af hvem jeg er, og nu skal jeg holde fast i den person, sammen med alle dem jeg holder af og som holder af mig.

Det lyder måske lidt voldsomt, men jeg har bare endelig lært hvad der er vigtig, så det vil jeg fortsætte med, for det er lige præcis det der gør mig glad.

Hvorfor skal jeg gøre som andre vil have det? Det har jeg gjort nok! Nu handler det om hvad der er vigtig og bygge livet op om det. Ultratriathlon betyder meget, men der er meget, som der betyder mere. Jeg vil prioritere en balance, så jeg kan blive den gladeste og bedste version af mig, og give det videre til andre. Jeg vil være andet end “Plantebaseret ultratriatlet”! Jeg har selv skabt den profil og jeg er stolt af den, men vil også være andet. Jeg har skabt en forventning om, at jeg kan klare det hele! Jeg er ked af at skuffe jer, men det kan jeg ikke. Jeg er også bare et menneske! Med de udfordringer der følger med.

Næste mål er i støbeskeen, det bliver igen “mit” race, så jeg kan gøre det på hjemmebane, under forhold hvor jeg er tryg og tilpas, samt jeg kan få hjælp af dem jeg ønsker og dem der har lyst.

Træningen er igang og hvis I læser de hashtags jeg bruger, så har den skarpe læser regnet målet ud😉🏊🏻‍♀️🚴🏻‍♀️🏃🏼‍♀️

Der kommer flere oplæg, mere personlighed og mere af mig her på siden. Glæd jer og tak for I følger med💪🏻☺️

Posted in Uncategorized | Leave a comment

Jeg er bare mig!

 Min tattoo, min passion!!

Hvem er jeg? Eller mere, hvorfor gider jeg bruge så meget tid på træning? Det spørgsmål fylder i perioder meget. Især fordi jeg nok ikke er lige som de andre, hvilket jeg heller ikke har noget problem med.Jeg gør det jeg elsker og jeg gør det fordi jeg kan.

Især fra de unge mennesker jeg til daglig arbejder med, er der en stor undren over, at jeg kun arbejder og træner. Det er det de hører, men jeg bruger også tid sammen med min familie og venner, og jeg nyder den ro og glæde det giver mig.

Når jeg fortæller om min hverdag, som består af mellem 25-62 timers arbejde og 12-25 timers træning, så virker det en anelse travlt. Det er også til tider en travl hverdag, men den er helt fantastisk, da det giver mig utrolig meget energi.

Jeg har den mest fantastiske familie og venner, de bakker altid op og er der for mig hvis jeg har brug for det. I det seneste år, hvor jeg har trænet op til Triple Ironman, har gennem hele forløbet været forståelse og opbakning. Selv efterfølgende er interessen stor og alle vil jo med til næste stævne. Jeg håber de alle stadig vil med når jeg fortæller hvad 2019’s projekt er. Jeg ved det ikke helt endnu, da jeg gerne vil køre VM på ultradistancen. Det er ikke afgjort hvor, hvornår og på hvilken distance det er. Det kan være dobbelt Ironman, triple Ironman, 5dobbelt Ironman osv…:)

 

 

Posted in Uncategorized | Leave a comment

Status PT

 

Der har været stille på hjemmesiden, glemmer helt at få opdateret herinde.
Bare rolig, jeg får stadig trænet! Jeg må indrømme, at det ikke altid er lige nemt. Der er mange faktorer der spiller ind og roen til bare at træne og kun have fokus på dette er ikke altid lige nemt.

3A72EBBA-DE9D-4237-BD00-875C7763E9DB
Jeg vil gerne hjælpe hvor jeg kan ifht arbejde, familie og venner. Plus der har desværre været flere uventede begivenheder i løbet af de sidste måneder. Der har jeg indset, at familien selvfølgelig er vigtigst og mit fokus fra træningen er automatisk blevet flyttet. Jeg har dog trænet, da jeg finder ro i hovedet ved at træne og planlægge mine træninger.
Jeg har nogle træningsperioder de næste måneder, fx 100 timers træning på 3 uger, 60 timer på 2 uger, 12 timers løb, 24 timers cykling, træning om natten osv.
Jeg håber på at kunne lave lidt videoupdates fra træningerne, plus fede billeder.
Tal for opbakningen til alle!!

942BDA9B-4805-450F-9A56-49BDC5632DDF

Posted in Uncategorized | Leave a comment