F6EF7C3B-25EE-4A79-8218-B33066C13477

 

 

Jeg er så heldig, at min kusine, Astrid har valgt at dele hendes tanker med mig og mine følgere. Astrid har altid været mit store forbillede, da hun aldrig har givet op!  Den egenskab har ført hende langt og hun har opnået mere end de fleste drømmer om. Alligevel er hun en helt “almindelig” person, som udover at være professionel langrenløber, læser til læge og bruger tid med familien og altid er klar til at give en hjælpende hånd i hendes barndomsklub. Astrid er desuden ambassadør og forbillede for mange af de unge skiløbere i Norge.

God fornøjelse med læsningen☺️

Største sportslige opplevelse:

Vinne VM-gull stafett i 2015. Jeg hadde hatt et vanskelig år, helt fra vi ikke klarte å vinne stafetten i OL 2014. Mange hadde avskrevet meg da sesongen gikk i gang, men jeg kom meg i form etter jul og gikk inn i VM i Falun som outsider. Etter en sølvmedalje på 15km var jeg kvalifisert for stafettlaget og fikk være med og vise at bommen i OL var et engangstilfelle. Å vise at vi var det beste laget var som en drøm.


Hva motiverer meg:

Det som helt klart motiverer meg mest er å kunne trene på ting som gjør meg bedre. Å finne ny områder eller detaljer som jeg kan utvikle meg på og som potensielt kan gjøre meg til en bedre utøver. Jeg har vel alltid likt å ta tak i og trene på ting jeg ikke er så god på.
De menneskene som motiverer meg er de med en god historie, de menneskene som gjerne har funnet gode løsninger på vanskelige situasjoner og som har kommet styrket ut av dem. Det er ikke så viktig om det er mennesker som driver med idrett, men det er alltid mennesker som driver sitt prosjekt med respekt for andre mennesker, det vil si at de ikke tar valg som setter seg selv foran andre. Det er inspirerende å se at det går an å utvikle seg og få til ting uten å skulle være veldig egoistisk og selvsentrert.

Hva gjør at jeg fortsetter dag etter dag, selv om det noen ganger er hardt og tøft?

D16CE245-63DF-4038-891A-D5E81FBCC7A2

Jeg har vel alltid hatt en innstilling som gjør at jeg forventer at det skal være hardt, fordi det er derfor det ikke er så mange som orker eller klarer nå målene sine. Det er hardt fysisk, mest mentalt, men jeg vet at det som gir meg best selvfølelse er å ha gitt alt og gjort mitt beste. Det er verdt mer enn om jeg får gode resultater og målene mine. På et vis er prosessen og reisen frem mot målene viktigere enn selve målet, og det gjør at jeg gir 100% av meg selv hele veien. De dagene jeg er lei eller sliten minner jeg meg på det; at det viktigste er å kunne stå på start i konkurransen og vite at jeg har forberedt meg så godt jeg har kunnet. Den følelsen er viktigere enn å gå fort i konkurransen. Ofte gir likevel gode forberedelser gode resultater også.
De beste treningene er de som skjer ute i det fri, gjerne lange turer på ski eller med joggesko, og aller helst i fjellet. Jeg er veldig glad i å komme opp og kunne se utover urørt landskap. Det gir en følelse av å være liten i verden, men fortsatt fri og glad.

ED006C6D-49AE-4134-B162-DB3575433FBC
Mitt beste råd til de som drømmer stort er å starte med å finne ut hvor man står, hva som er utgangspunktet. Også definere hva som skal til for å tette gapet mellom nå-tilstand og der man må komme for å nå drømmene. Hvis man da er motivert til å gi alt for å gjøre jobben, nyte reisen og prosessen for å komme dit, da er plutselig drømmen et realistisk prosjekt som man skal kose seg med å nå! Drømmer motiverende hvis de ikke er for svevende. Har du tro på at du skal klare å nå dem er det bare å sette i gang.

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.