Ironman Copenhagen 2018

IMG_0231

Så blev jeg Ironman for 7 gang og hvilken fest:)
Jeg har haft en del op- og nedture i forbindelse med træningen til Ironman. Det er ikke alle der har været klar over hvor presset jeg har været og hvor usikker jeg har været på at gennemføre. Uden opbakningen herhjemme og af familie, venner og sponsorer ville jeg ikke have stillet til start, men jeg kom afsted:)
Den korte historie er, at jeg har ikke fået løbet og cyklet lange ture nok, længere er den ikke og det kan jeg kun takke mig selv for. Det er selvfølgelig ikke i orden overfor sponsorer og jer der følger med, men jeg har bare ikke været i stand til at gøre det.
Men nu kommer der lidt info om mine oplevelser i København.
Dagene op til IM blev tilbragt hos familie i Brøndby og det fungerede perfekt. Eftersom jeg har kørt Ironman i København før kendte jeg nogenlunde ruterne og havde ikke behov for at se disse, der blev derfor slappet af og spist lækker vegansk mad, mens alt blev gennemgået ned til mindste detalje.
Søndag morgen stod jeg klar på Amager Strandpark og var nervøs, men mere rolig end jeg tidligere har været. Det var en god fornemmelse jeg havde da jeg stod på stranden blandt de andre blå badehætter, hvilket betød jeg skulle svømme under 1.11. Jeg fik varmen ved at tisse i våddragten mens jeg ventede, er blevet et fast ritual;)
Svømningen forløb fint og med rullende start var der ikke så mange mennesker i vandet, hvilket gav mig mulighed for at svømme uden slåskampe. Vandet var tilpas varmt og selvom der var søgræs, så var det ikke så slemt og så kun en brandmand.!!
Kommer op efter 1.11 og dette er jeg tilfreds med, skiftet forløber perfekt og ud på cyklen. Turen gennem København er altid svær synes jeg, da der er mange sving og jeg har ingen rytme, heldigvis bliver det meget bedre når vi rammer Strandvejen.
Jeg kører mit eget løb og prøver ikke at forcere for meget, hvilket egentlig lykkes meget godt. Har desværre 3 stop pga kæden sætter sig fast i forskifteren, hvilket giver en del irritation og dårlig rytme. Plus jeg stopper på Gels bakke for at få fyldt op med mine egen energi.
Det fedeste på turen er da vi får lov at køre på motorvejen ved Lyngby, super fedt at slippe for brostenene på Lyngby Hovedgade.
Kommer i mål på cyklen og ned i parkeringskælderen, hvor skiftet går hurtig og løbeskoene bliver bundet. Overvejede at tage tørre sokker på, godt jeg ikke gjorde det for da jeg kommer ud på løbet begynder det at regne.
Benene fungerer egentlig ok, jeg prøver at finde en god rytme uden at løbe for stærkt. Ikke fordi jeg løber hurtig, men ved af erfaring at jeg ofte løber over evne i starten.

IMG_0228
For at gøre en lang historie kort, så løber jeg ikke hurtig nok, der er bare ikke mere at give af. Ikke pga manglende energiindtag, men pga benene ikke ville mere. Jeg kommer dog igennem uden at gå helt ned og jeg nyder de fantastiske supportere der er mødt op for at støtte mig hele dagen. Jeg slukker mit ur efter 26 km da jeg hellere bare vil nyde resten af turen og løbe så meget jeg kan istedet for at være irriteret over det langsomme pace. Dette har jeg ikke fortrudt.
Alt i alt er jeg tilfreds, det var hvad jeg kunne på dagen og nød at være med og komme igennem. Jeg havde masser af energi og ingen problemer med maven, hovedpine eller de sædvanlige udfordringer. Dette ved jeg er pga min nye livsstil som veganer, så det er stor succes for mig endelig at have knækket koden på det område. Det der betød mest var at se min kæreste, familie, venner og specielt mine niecer, som jeg ikke vidste kom og heppede. Blev også overrasket ved starten af min bedste veninde, som igen var der hele dagen for mig.

IMG_0214

Her et par dage efter er kroppen klar igen og nye mål er ved at blive sat.
For det første vil jeg meldes til lodtrækningen om en billet til Norseman, en af de hårdeste og mest ekstreme Ironman i Norge. Hvis dette ikke lykkes i 2018, så stiller jeg til start ved Triple Ironman i Lensahn d. 27/7-2018.
Derudover kører jeg i juni Xtreme Melfar 24, hvilket er 24 timer på cyklen, som jeg ved bliver en stor oplevelse og udfordring.

IMG_0246

Jeg kan ikke takke jer nok for den støtte I giver og den forskel der gør for mig at have jer som følgere.

Jeg håber at I vil være med igen i 2018. Nye mål og drømme er klar til at blive indfriet.

IMG_0216

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.