Ironman Nice 2014

DSC00570DSC00584 DSC00626 DSC006032 dage efter racet og jeg er forholdsvis ovenpå:) Ingen smerter i kroppen, bare den sædvanlige ømhed og træthed..

Optakten frem mod IM Nice har været alt andet end optimal, men det valgte jeg at glemme og bare fokusere på hvad jeg kunne gøre for at få det bedst mulige ud af det. Jeg havde haft overvejet, om det var dumt at stille op, men det var ikke en mulighed. Jeg skulle køre og kun udgå hvis noget gjorde ondt! Så det var planen..:)

Ankom allerede til Nice mandag aften, så der var masser af mulighed for at få styr på det hele. Jeg både svømmede, cyklede og løb, men kun kortere ture bare for at holde kroppen i gang. Vejret var perfekt med masser af sol, så afslapning var der også plads til. Især fredag og lørdag handler det om at hvile så meget som muligt. Ligeledes er det vigtigt at få den rigtige mad og masser af væske. Jeg havde stor fokus på at få det helt rigtige at spise, hvilket betød at der blev bagt glutenfri brød og kun spist mad, som vi selv havde forberedt. Det er så dumt ikke at have styr på maden den sidste uge, det kan være afgørende!

Søndag stod jeg op kl 3.45 for at spise 4 stykker glutenfri hvidt brød med Nutella, 32Gi energidrik og en banan. Gik derefter i seng og hvilede 15 min inden jeg tog et bad og fik racetøj på. Selvom det kun var blevet til 6 timers søvn følte jeg mig frisk og klar. Har været meget mere afslappet før racet denne gang og det har helt sikkert været en fordel.

Svøm: Starten gik kl 6.30 hvor alle atleter(ca. 2800) startede. Jeg havde egentlig håbet på at udgå slåskamp, men det lykkes slet ikke. Jeg havnede midt i den! Var lidt panisk, men der var ikke andet at gøre end bare slå igen og håbe på det bedste. Der var kun ca. 1000 meter ud af de 3800 jeg svømmede uden at skulle kæmpe med andre. Så svømmetiden på 1.15 var godkendt.

T1:Skiftet fra svøm til cykel gik super godt, af med våddragt på med solbriller, hjelm, nummer og sokker(Er så glad for mine Plussock Running Stimulation!)

Cykling: Jeg vidste fra start at det var en hård cykelrute, ca. 1800 højdemeter. Det blev ikke nemmere af, at jeg tabte min venstre kontaktlinse efter 30 km,  har -4! Så afstandsbedømmelsen var svær!) Det værste stykke var fra 50-70 km hvor det nærmest kun gik opad. Her var jeg meget opmærksom på, at jeg ikke skulle træde for mange watt! Ellers gik det lidt nedad og lidt opad hele vejen, og det var en super flot tur! De sidste 45 km, som nærmest kun var nedad og ligeud begyndte det at regne voldsomt og på nedkørslerne betød det, at det var umuligt at køre hurtigt. Jeg havde en hånd på bremsen hele vejen og så mange, som var styrtet, så var meget opmærksom på, at jeg skulle komme helskindet i mål. Da jeg endelig kom i mål følte jeg mig meget frisk og klar til at løbe, havde fået varmen efter den voldsomme regn og havde fået indtaget al den energi jeg skulle. Det er vist første gang;)

T2: Havde et fint skift, skulle bare have løbesko på og af med hjelmen og lige sætte en ny kontaktlinse i venstre øje:)

Løb: Følte mig virkelig klar til løbet og de første 10 km holdt jeg det aftalte pace, 5.20 ca. Kunne dog mærke, at min højre hofte og knæ begyndte at genere mig, hvilket er resultatet af manglede lange cykel- og løbeture. Jeg havde lovet mig selv, at jeg ikke ville ende med at få en overbelastningsskade, så skiftevis gik og løb de næste 10 km. Efter 20 km blev jeg lige pludselig meget dårlig.. Kvalme, ubehag og trykken for brystet. Kunne kun lige fremstamme til en tilskuer, at jeg ikke kunne få vejret, så han fik lagt mig ned og hældt vand på mig. Jeg opfattede ikke det vilde, men han sagde, at der lige kom en ambulance og hentede mig. Så vågnede jeg! Jeg manglede kun 22 km, og ville ikke udgå, så aftalte med lægen, at jeg kun lagde mig i ambulancen hvis jeg fik lov at fortsætte løbet bagefter. Nu kan jeg godt se det lyder dumt, men jeg var så tæt på mål..! Lægen tjekkede min puls, blodtryk og spurgte om alle mulige ting. Jeg bestod testen og fik lov til at fortsætte efter 15 min i ambulancen. Så har jeg også prøvet det;) De sidste 20 km gik lidt op og ned, ikke noget at prale med ifht fart..!

Det endte godt og jeg gennemførte min 5 IM! Denne gang var det en sejr over mig selv og et bevis på, at jeg har en vilje der er stor! Jeg har haft den bedste opbakning og støtte, uden jer havde det ikke været muligt! Hverken familie, venner, følgere på facebook eller mine fantastiske sponsorer!

3 gode ting: Jeg har endelig fundet noget energi der fungerer, 32Gi vil fra nu af være med på al min træning og konkurrencer! Jeg holdt min plan på cyklen! Jeg beviste at alt kan lade sig gøre, så længe man tror på det:)

Næste mål er stadig uvist… Rigtig god sommer til jer alle:)

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.