Silkeborg 1/4 IM 26. August 2012.

Endelig blev det tid til årets første tristævne, Silkeborg 1/4 IM. Siden jeg begyndte at løbe igen i februar, har træningen været planlagt mod dette stævne.

Forberedelserne optil var ikke optimale, da jeg for første gang skulle køre med mit nye Reynolds hjulsæt på lukkede ringe. Allerede torsdag var der problemer, som jeg så troede var i orden, men nej!!! Lørdag skulle jeg så ud at prøvekøre cyklen, hvilket resulterede i en punktering på baghjulet. Så måtte jeg  lige forbi den nærmeste cykelhandler for at købe en ring, som jeg så for første gang skulle prøve selv at lime på. Det gik, så nu burde alt være klart:) Men søndag ca. 1 time før start gik ventilen i stykker på baghjulet, så heldigvis havde jeg taget mine træningshjul med, så nu var det bare med at skifte kassette, bremseklodser og hjul og så var jeg klar..

Ikke den mest optimale start, men fik sat cykel og udstyr på plads i den meget tætpakkede skiftezone. Jeg iklædte mig den nye Sailfish G-Range våddragt, som skulle prøves for anden gang. Samtidig var det min første åbentvandssvømning siden IM sidste år i København, som gjorde mig lidt ekstra nervøs.

Inden starten gik, fik jeg mig en snak med Stine Sophie som også skulle deltage. Hun var heller ikke så begejstret for svømningen, så vi holdt os ude i venstre side, for at undgå for store slåskampe.

Svømningen forløb overraskende godt, havde en god fornemmelse og var ikke på noget tidspunkt presset, så kom op af vandet efter 17 min. Skiftet drillede lidt, da jeg ikke lige kunne få våddragten åbnet med det samme, og der var meget lidt plads til at få fat i cykelsko, hjelm og min vest. Jeg kom ud på cyklen som 5. dame, hvilket jeg var vildt tilfreds med. Så var det bare afsted på cykelruten, som er temmelig kuperet og mange sving, plus vi startede i øsregnvejr, men holdt det tempo Coach Agger havde planlagt og fik overhalet en del, det er altid fedt:) Energien blev spist på de planlagte tidspunkter, men drak ikke helt nok vand, hvilket nok viste sig at være en dårlig beslutning…

Da jeg nærmede mig skiftezonen igen efter 1.23 følte jeg mig klar til løb, og kunne høre gennem højtalerne og Lise, som selvfølgelig var med, at jeg lå nummer 2:) Men først fumlede jeg lidt i skiftezonen, det skal gå stærkere næste gang!, og så mærkede jeg en krampe i mit højre forlår. Ikke godt… Ruten var en ud/hjem, som gik hele vejen rundt søen, som vi havde svømmet i. Allerede efter 2,5 km. blev jeg overhalet og lå derefter på 3. pladsen. De mange bakker gjorde kun krampen værre, men prøvede at holde tempoet især på de lige stykker, hvilket der desværre ikke var så mange af. Ved vendepunktet efter 6 km. stod Lise og råbte: “Der er kun 40 sek. til nr. 2”, men synes det virkede langt:) På vejen tilbage til mål måtte jeg gå op ad nogle af bakkerne, da jeg ikke kunne bøje mit højre ben mere, så 1,5 km. før mål måtte jeg se mig overhalet og kunne derefter humpe ind til en 4. plads.

 Alt i alt en tilfredstillende dag, der startede med dårlig forberedelse og endte utrolig tæt på en podieplacering. Jeg kan ikke klage, men ville virkelig gerne have været på den 3. plads!!!

Tak til Lise for altid god support, det betyder ALT:) Plus super sponsorer: Team High-end Bikes, Profil Optik, Alpedalens Massage, Rawbite, Sports-gear.dk samt Sporten Svendborg.

En lærerig og hård dag, men er positiv og klar til mere træning:)

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.